Ținute de festival | Neversea

A doua ediție a festivalului Neversea este aproape și mai că nu-mi vine să cred că a trecut un an de la prima experiență.  Fără doar și poate, evenimentul a fost unul extraordinar din toate punctele de vedere. Unde mai pui că sunt combinate atâtea lucruri dragi mie: marea, răsăritul, căldura, muzica bună și oamenii cool. Dacă la prima ediție am avut unele așteptări, dar limitate cumva de faptul că este prima ediție și sunt normale unele greșeli, ei bine anul ăsta nu. Nu-mi mai fac nici un fel de griji și aștept cu deosebit interes să fiu uimit. Abia aștept să ajung la festival, puțin înainte de apus și să mă las cu greu plecat după răsărit.

Ca de obicei, una dintre grijile mele, atunci când vine vorba de un eveniment de genul acesta, este legată de ținute. Cu ce mă îmbrac în prima zi? Dar în a doua? Ce rezerve am? Dacă plouă, ce ținută schimb și cum? Ce-mi cumpăr nou pentru eveniment? Zeci de întrebări la care nu găsesc răspunsul nici după ce termin de făcut bagajul și mai că-mi vine să deschid geanta să mai înghesui ceva… ca să fie. Așa ajung să am pentru patru zile șapte-opt tricouri, trei-patru cămăși, câteva bluze, jachete și încălțăminte cât pentru două săptămâni. Și tot așa ajung înapoi acasă cu jumătate de bagaj neatins. O altă plăcere vinovată a mea este să am cel puțin un articol vesitimentar nou în jurul căruia să îmi construiesc ținuta. Fie că este vorba de o pereche de pantofi sport, o jachetă, ori un accesoriu. De aceea, anul acesta mi-am cumpărat o bluză roșie pe care vreau să o port alături de jeans negru, o jachetă din denim albă și pantofi sport colorați. 

Și pentru că eu mă confrunt mereu cu astfel de situații, m-am gândit că ar fi util să vă propun câteva ținute pentru ediția de anul acesta, Neversea. Îți spuneam în urmă cu doi ani ce anume trebuie să nu-ți lipsească din bagajul de festival. Toate elementele sunt valabile, dar li se mai adaugă câteva.

În primul rând, dat fiind faptul că vorbim despre un festival pe plajă, așteaptă-te la temperaturi foarte mari pe timpul zilei, dar la vreme capricioasă seara. Din experiență îți spun că serile la mare sunt răcoroase, iar anul trecut la Neversea am avut mereu o jachetă la mine. Au fost seri în care chiar a plouat, iar diminețile pe plajă au fost chiar mai reci decât în mod normal. În plus, dacă ai de gând să mergi pe plajă foarte devreme, nu uita de crema cu protecție solară, iar dacă este foarte cald acoperă-ți capul cu ceva. Un alt aspect la care trebuie să fii atent este încălțămintea. Aceasta trebuie să fie comodă și rezistentă la apă și nisip. Borseta este un accesouri de care nu mă pot lipsi la festival. Telefonul, chei, o baterie externă, ochelarii de vedere, banii și așa mai departe sunt mult mai în siguranță decât în buzunare. 

Așadar, iată ce v-am pregătit pentru ediția de anul acesta:

ținute de festival
Tricou, jeans și ochelari – Zara, jachetă – Hamaki-ho, pantofi sport – Adidas HU, ochelari – H&M
ținute de festival
Jeans, borsetă, tricou – Zara, pantofi sport – Common Projects, bluză – COS

ținute de festival
Cămășă – Zara, pantaloni – Issey Miyake, bandană și pălărie – FEFÈ, ochelari – Tom Ford, pantofi sport – Yeezy Desert Rat 500