Totul despre HATE

Hai să vedem. Ce e hate-ul ăsta? Nu e pur și simplu ură. Nu e suficient să facem traducerea, trebuie să facem ca doamna Irina Margareta Nistor, și să adaptăm la context. Să luăm ca obiect de studiu comentariul acesta. Îi schimb numele. Du-te și te împușcă. Ionuț nu e de acord cu ce am spus în clipul respectiv și a hotărât că cel mai bine ar fi să mă duc să mă împușc. Sau nici nu a ajuns în punctul în care să fie sau nu de acord cu mine, ci pur si simplu nu mă place. Am suficiente caracteristici pentru ca cineva să nu mă placă. Cum ar fi că nu sunt bărbierit. Sau că vorbesc cu accent de București. Oricare ar fi, Ionuț a hotărât cumva că eu trebuie să mă duc să mă împușc. Știu ce o să spuneți, “Nu a vorbit la modul propriu”. În cazul acesta eu o să vă întreb, de unde știți? Cel mai probabil, nu îl cunoașteți pe Ionuț, nu știți ce e în mintea lui. Culmea este că nici el nu mă știe pe nime și deci, nu știe ce e în mintea mea. Poate comentariul lui este picătura care umple paharul meu și chiar o să mă duc să mă împușc. Sigur, EU nu o să fac asta. Dar pe internet nu sunt doar eu.

Pe social media, chiar foarte activi, sunt foarte multe persoane vulnerabile emoțional. Copii, adolescenți, știți și voi deja la cine mă refer.

Înainte să spui “încă un dătător cu părerea de pe internet!”, o să mă opresc din a îmi da cu părerea. Vreau să întreb un specialist. Am nevoie de părerea unui sociolog. De aceea i-am luat un interviu domnului Conf. Univ. dr. Alfred Bulai, prodecan al Facultății de Științe Politice.

De asemenea am întrebat câțiva oameni pe stradă dacă au luat hate online vreodată, dar și dacă au dat.

A ieșit un material interesant, te invit să îl vezi mai jos: