The Fix de pe Netflix – Râzi de aud vecinii

The Fix este o emisiune nouă de pe Netflix. Genul programului, comedie intensă de calitate. M-am uitat peste weekend la tot sezonul și nu am putut să răspândesc vestea cea bună. Anume, că e prea bun, prea amuzant, prea ca în America.

DESPRE CE ESTE VORBA?

În The Fix regăsim o adunătură de comedianți care schimbă idei între ei și caută soluții la problemele lumii. Gazda emisiunii este Jimmy Carr, un comedian celebru din Marea Britanie. Înainte să vă uitați la The Fix, vă invit să vă uitați la alt spectacol de-a lui Jimmy, tot de pe Netflix. (Click aici). Apropo, nu vă faceți griji de stilul anilor 90 din link-ul anterior fiindcă este doar de prezentare. Acesta, cât și The Fix sunt în 4K glorios.

Ideea de bază a show-ului constă în faptul că ei încearcă să rezolve problemele globale care ne afectează pe toți, prin umor. În primul sezon râd, discută și atentează să soluționeze probleme precum: diferența de salariu dintre femei și bărbați, social media, inteligența artificială, oamenii bătrâni, încălzirea globală, diferența acută de avere dintre cei mai bogați opt oameni ai lumii care valorează cât „averea” cumulată a 3.6 miliarde de oameni, criza de opiacee, gentrificarea sau controlul armelor din Statele Unite.

CUM REZOLVĂ CRIZELE MONDIALE?

Ei bine, scopul emisiunii nu este să rezolve ceva la propriu. Mai mult fac „haz de necaz”, cum se spune la noi. Într-adevăr discută despre aceste probleme, dar tonul comic anulează orice impact serios ar putea avea asupra acestora. Totuși, faptul că emisiunea este atât de populară și apreciată, face ca aceste probleme să fie evidențiate pentru oamenii care probabil nu se confruntă cu ele.

Înainte ca invitații să înceapă să își prezinte soluția foarte bine gândită pentru o problemă anume, este invitată pe scenă Mona Chalabi, un specialist în statistici care prezintă impactul real pe care îl are acea problemă. Ca de exemplu faptul că americanii consumă 80% din medicamentele lumii, pe bază de opiacee. Cam acesta este formatul emisiunii The Fix.

Mie mi-a plăcut la nebunie acest show, de asta vi-l recomand cu încredere. Cel puțin dacă vreți să râdeți atât de tare, încât să vă audă și vecinii.