Textile şi trenduri în 2018

Atunci când privim o amenajare, în minte ne rămâne imaginea de ansamblu, însă atunci când acordăm mai multă atenţie, fiecare element îşi arată scopul şi importanţa. Bineînţeles că pereţii şi culoarea lor se remarcă de la început, iar apoi uşor-uşor, privirea înregistrează obiectele de mobilier şi abia la final observăm accesoriile, dar designerii celebrii ştiu că textilele frumos alese îmbracă un interior şi definesc imaginea finală. Textilele, fie că este vorba despre materialul canapelei, despre draperii, covoare sau feţe de pernă, pot face ca o amenajare austeră să se transforme în ceva vesel, primitor şi plin de farmec.

Greenery

trenduri în 2018

Nu vorbim doar despre culoarea anului trecut, ci despre tot ce înseamnă verdeaţă şi elemente vegetale, toate aduse în locuinţă. Popularitatea printurilor în culori inspirate din natură sau decorate cu elemente vegetale a crescut într-un ritm rapid. Dacă preferi un look modern, alege accesorii textile înfrumuseţate cu desene sau stilizări după plante sau fructe în culori vesele, însă dacă te atrage mai mult stilul clasic sau vintage, alege draperii sau feţe de pernă brodate sau pictate într-un mod artistic cu flori sau frunze, în nuanţe închise, elegante.

Albastru şi alb-lapte

Sub o formă sau alta, combinaţia alb- negru rămâne una clasică, însă dacă vrei să dai o notă spectaculoasă şi studiată locuinţei tale, înlocuieşte acest duo cu perechea de succes… albastru închis şi alb-lapte. Combinaţia de alb-negru a fost folosită destul de des în ultimii ani, mai ales atunci când era vorba de printuri geometrice sau moderne, însă în 2018 trendul dictează culori mai pastelate şi contraste stinse. 

Importanţa texturii

Materialele textile ce completează piesele de mobilier şi accesoriile textile participă la atmosfera unei amenajări nu doar prin culoare sau model, ci şi prin textura lor. Un material care a luat cu asalt anul 2018 este catifeaua tocmai datorită faptului că transformă orice piesă de mobilier dintr-una banală într-un element elegant, luxos şi rafinat. Paturile din fire de lână împletite şi feţele de pernă cu paiete au devenit accesorii statement în amenajările designerilor, însă nici inul nu este ignorat, rămânând un lider în preferinţe.

Înapoi la clasic

Dacă în ultimii ani printurile şi designurile moderne şi-au făcut apariţia peste tot, tendinţa naturală este să ne îndreptăm atenţia către modelele şi combinaţiile  clasice de culori. Poţi crea o atmosferă veselă în locuinţă inspirându-te din creaţiile erei disco, integrând materiale textile în nuanţe de galben muştar, maro ale căror printuri să conţină elemente geometrice, colorate şi ele. Transformă-ţi locuinţa într-un salon Victorian cu ajutorul printurilor florale elaborate, în nuanţe închise şi materiale grele, sau poţi aduce soarele mai aproape cu textile brodate cu elemente orientale.

Combinarea şi alegerea accesoriilor textile ţine doar de imaginaţie şi de stilul pe care vrei să îl abordezi în locuinţa ta. Trebuie să ai răbdare şi să înţelegi importanţa pe care o pot avea aceste elemente în amenajarea ta şi să îţi îmbraci casa în hainele potrivite.