Spray cu sare de mare | Alternativa la fixativ

Processed with VSCO with p5 preset

Te-ai întrebat vreodată de ce părul se așează foarte bine după o baie în apa mării, iar tenul este mult mai curat și mai neted? Răspunsul este simplu: sarea de mare. Aceasta conferă volum părului și îl fixează într-un mod natural. În plus, sarea are calități antibacteriene și te poate scăpa de punctele negre. Știu, sună ciudat. Dar așa este.

Așa că, dacă vrei să obții în mod natural beach hair poți folosi produsele pe bază de sare de mare. Există numeroase produse de styling îmbogățite cu sare de mare și ingrediente active pe care le poți încerca ca un înlocuitor pentru fixativ. Un avantaj al acestor produse este acela că se potrivesc tuturor tipurilor de păr, dar și că îți poți prepara acasă propriul produs. 

Este și foarte simplu de folosit și nu ai nevoie de cine știe ce cunoștințe de styling. Doar pulverizezi produsul pe toată lungimea părului, în special la vârfuri, iar apoi doar aștepți să se usuce. De asemenea, dacă ai de gând să folosești foarte des acest tip de produs, este bine să înlocuiești șamponul cu unul mult mai hidratant. Asta pentru că, sarea usucă părul și are nevoie de hidratare în plus. Nu ar fi rău să folosești și măști de hidratare speciale pentru păr în tot acest timp. 

Și pentru că este un produs relativ simpu, m-am gândit să-ți explic și cum poți să-ți prepari propriul spray pe bază de sare. Ai nevoie în primul rând de 300 de mililitri de apă. Aceasta trebuie să fie plată sau de izvor, în nici un caz de la robinet. Cea din urmă conține foarte mult clor și calcar. Mai ai nevoie de 2-3 lingurițe de sare de mare și o linguriță de ulei de cocos, argan sau de ricin. Evident, poți schimba cantitatea de apă, însă trebuie să păstrezi proporțiile. În plus, în funcție de tipul de păr, poți adăuga mai mult ulei. Pentru părul uscat este indicat să folosești mai puțină sare, iar dacă ai păr cu tendințe mai rapide de îngrășare adaugă mai puțin ulei.

Pentru părul creț natural, este indicat să aplici produsul pe părul umed și să-l lași să se usuce natural. În schimb, dacă ai părul drept și vrei să-i dai o anumită formă cu peria sau placa, aplică produsul pe părul uscat. Dar dacă ești dintre aceia care preferă sursa comercială, ți-am făcut o listă cu câteva produse pe care să le încerci.

Bumble and Bumble Surf Spray

Preferatul meu și de altfel singurul pe care l-am încercat până acum este cel de la Bumble and Bumble. L-am ales pe acesta pentru că folosesc de la ei și ceara de păr și îmi place și mirosul. Îmi place, de asemenea, faptul că are un procent mare de ulei de cocos, dar și protecție solară pentru păr.

Sachajuan Ocean Mist

Spray cu sare de mare

Este unul dintre produsele despre care am citit că ar fi foarte bun, dar pe care nu am apucat să-l testez. Spre deosebire de cel de la Bumble and Bumble, acesta oferă și strălicire părului și un efect de styling cu ceară. În plus, asigură ceva mai mult volum și mai multă textură. Este potrivit pentru cei cu păr creț și foarte des.

Blind Barber

Pentru cei cu probleme cu scaplul, dar și pentru cei care au un păr uscat și tern, varianta celor de la Blind Barbers este o alegere bună datorită adaosului de boabe de tonka. Proteinele din componență ajută la restabilirea fermității părului și este potrivit mai ales celor cu un păr lung. Produsul oferă aspectul de păr ud, dar nu atât de uscat precum cel de la Bumble and Bumble.

Davines

Spray cu sare de mare

Pentru cei cu părul foarte uscat, cel mai potrivit este cel de la Davines. Oferă strălicire, hrănește firul de păr și oferă o textură autentică de păr tocmai ieșit din apă mării. Nu este indicat pentru cei cu părul gras și nici pentru cei care vor un păr cu aspect uscat.