Semne că eşti într-o casă de adult

După ani şi ani de stat cu părinţii, te-ai mutat în chirie sau, mai rău… la cămin. Perioada de după liceu a fost dedicată distracţiei sau facultăţii, iar spaţiul tău îţi reflectă interesele. Odată cu maturizarea, ţi-ai dorit ca locuinţa ta să devină mai practică, mai luxoasă şi să îţi reflecte personalitatea. Nu mai vrei ca apartamentul sau casa să fie doar locul unde dormi şi ai început să simţi importanţa curăţeniei, ordinii şi a atmosferei. Vrei ca cei care îţi trec pragul să se simtă primiti şi să fie impresionaţi de cuibul pe care ai reuşit să îl creezi, însă câteva lucruri te dau de gol, dacă încă mai simţi că spaţiul tău nu îţi reflectă maturitatea.

Lipsa unei coerenţe în amenajare

casă de adult

Dacă atunci când intri în casă nu simţi prezenţa unei atmosfere unitare, poate că ar trebui să acorzi puţină atenţie întregului ansamblu. Atunci când mobilierul nu are deloc legătură cu restul obiectelor şi culorilor din cameră, amenajarea aduce prea mult a cameră de cămin, încropită cu diverse donații de la părinţi. Obiectele de mobilier trebuie să fie în armonie cu stilul pe care l-ai ales iar schema de culori trebuie să fie bine planificată pentru a da naştere unei compoziţii coerente. Obiectele decorative şi accesoriile textile trebuie şi ele să se încadreze în ambient şi să participe activ.

O bucătărie austeră, plină de obiecte desperecheate

casă de adult

Pahare ai doar câteva, primite toate la diverse promoţii, farfurii doar vreo două-trei şi nici nu mai ştii de unde, iar de ustensile nici nu se pune problema. Nici de tacâmuri nu ţi-a păsat prea tare iar ustensile de gătit, un cuţit, o tigaie şi un ibric ţi s-au părut suficiente. E timpul să investeşti într-un set de veselă elegantă, să cauţi un set de tacâmuri şi să nu mai bei totul din căni. Cumpără-ţi un set de pahare pentru apă, unul de vin şi poate şi un set de ceşti, pentru atunci când ai musafiri şi vrei să le oferi o cafea. Toate aceste obiecte vor arăta atenţia ta pentru detalii şi faptul că eşti un tip responsabil şi stilat.

Lipsa textilelor

Una este să îţi doreşti o amenjare minimalistă şi să vrei să renunţi la covoare pentru a-ţi expune podelele interesante, însă lipsa perdelelor, a unei feţe de masă şi a cearşafurilor denotă dezinteres. Parchetul banal trebuie accesorizat cu un covor interesant iar lumina trebuie filtrată cu ajutorul unor perdele care să se potrivească cu stilul încăperii. Pentru un plus de intimitate şi eleganţă, alege draperii cu un model deosebit, asortate cu restul accesoriilor texile prezente. Câteva seturi de lenjerie de pat de bună calitate sunt obligatorii, ele influenţând nu doar estetica locuinţei, ci şi calitatea somnului tău.

Locuinţa ta de vis se va realiza pas cu pas, iar odată cu crearea amenajării tale, te vei simţi şi tu mai matur, mai responsabil şi cu mai mult control asupra vieţii şi mediului tău. După ce te-ai hotărât cam ce stil ţi s-ar potrivi, uită-te după inspiraţie şi caută să îmbini în mod echilibrat diversele elemente pentru a da naştere unei atmosfere minunate.