Şase reguli de design interior pentru burlaci

Pentru un gentleman, amenajarea propriei locuinţe poate părea un calvar fără cap şi fără coadă, iar toate siteurile şi toate ofertele nu par deloc să ajute procesul decizional, mai ales dacă e vorba despre reguli de design interior pentru burlaci, adică pentru bărbaţi lipsiţi de sfaturile mereu competente ale unei doamne. Nu e delor o misiune uşoară, însă o să îţi luminez eu calea către un cuibuşor de relaxare şi de nebunii, în funcţie de priorităţile tale. Aşadar, plec de la premisa că printurile, culorile, trendurile şi toate obiectele de mobilier îţi dau dureri de cap, iar vizitele în diverse magazine de specialitate te fac să regândeşti totul de la o zi la alta. Dacă te regăseşti în această descriere, regulile de mai jos s-ar putea să te scoată din impas şi să te ajute să rezolvi totul mai rapid.

Investeşte în câteva piese esenţiale

Mobilarea unei locuinţe este un proces costisitor şi de durată. Totuşi, nu toate obiectele din casa ta trebuie să fie produse de lux, provenite din cataloagele marilor designeri. Pentru a crea un spaţiu practic şi plăcut, cu design interior inspirat, ai nevoie doar de câteva accente si de un număr minim de piese de rezistenţă, a căror principală caracteristică să fie calitatea. Nu ar trebui să te zgârceşti atunci când vine vorba de pat şi de saltea, pentru că acestea sunt esenţiale pentru un somn odihnitor şi pentru un spate sănătos. Scaunele zdravene, cu design comod, te vor scuti de accidente nedorite şi de multă meştereală inutilă, iar corpurile de bucătărie trebuie să fie confecţionate din materiale trainice şi să aibă balamale pe măsură.

Casa este oglinda personalităţii

Nu încerca să copiezi piesă cu piesă amenjările văzute pe internet sau prin reviste, ci alege elementele care te reprezintă şi include-le în locuinţa ta. Până la urmă, pentru burlaci, “acasă” se traduce prin “templu închinat augustei mele fiinţe unice, creat după chipul şi asemănarea mea, întru slava şi preamărirea glorioasei mele personalităţi”. Deci, când se discută despre reguli de design interior pentru burlaci, tu eşti Atotputernicul şi Demiurgul casei. Ce poate fi mai plăcut decât să fii înconjurat de pasiunile şi de obiectele tale preferate? Include aici suveniruri sau poze care care au imortalizat momente fericite, etalează-ţi pasiunile cu ajutorul decoraţiunilor sau arată-ţi sprijinul pentru echipa preferată cu ajutorul unui poster.

Reguli de design interior pentru un apetit sănătos

Poate că te numeri printre fericiţii care de cele mai multe ori iau masa la restaurant, însă şi bucătăria ta de acasă are nevoie de atenţie. Asigură-te că ai măcar un set de pahare, precum şi veselă, tacâmuri şi accesorii care să te ajute să îţi prepari singur câteva feluri de bază. Nu se ştie niciodată pe cine vrei să impresionezi cu talentele tale de bucătar.

Debaraua, cămara şi dulapul îţi uşurează viaţa

Asigură-te că dulapul cel nou îţi poate cuprinde întreaga garderobă şi organizează-ţi inteligent ţinutele, astfel încât să pierzi cât mai puţin timp dimineaţa! Un pantofar amplasat în hol te va scuti de căutări inutile, adică de o foarte probabilă dezordine, şi va avea grijă de încălţămintea ta. Iar dacă ai decis că poţi să lucrezi de acasă, ar trebui să te gândesti şi la nişte rafturi sau măcar la nişte cutii care să îţi găzduiască munca.

Atenţie la lumină!

Modul în care este luminată locuinţa poate salva sau poate distruge farmecul unui spaţiu. Fasciculele de fotoni, în funcţie de calea pe care intră în casa ta şi în funcţie de obiectele de pe care se reflectă, îţi pot crea anumite stări. Unele plăcute, altele nu chiar. Fii atent, deci, la cum poziţionezi sursele de lumină şila  cum vrei să le pui în valoare. În general, e de preferat să eviţi neoanele şi becurile reci, alea folosite în laboratorul de fizică de la şcoală sau pe holurile spitalelor. Normal că asemenea lumină frigidă, neprietenoasă, ca de morgă, o să îţi strice orice chef, ba chiar poate să-ţi dea literalmente dureri de cap. Optează pentru becurile cu lumină caldă sau neutră şi nu încărca fotonic spaţiile destinate relaxării. În dormitor sau în living, prea multe lumini agresive pot fi moartea pasiunii.

Textile de bună calitate

Pentru burlaci inspiraţi, reguli de design interior înseamnă linişte şi relaxare în zilele de solitudine, respectiv impresie artistică de nota zece atunci când pragul îţi este călcat de oaspeţi. Fie că vorbim de covoare, de lenjeria patului, de pături, de perdele sau de draperii, e musai să alegi un material bun. Dacă alegi varianta ieftină, zgârcenia ta se va observa imediat şi va distruge toată atmosfera. Trebuie neapărat să te fereşti de plastic sau de sintetic, respectiv de materialele stridente. Pe lângă faptul că textilele de bună calitate vor arăta mai bine, ele vor trece cu brio şi testul timpului, chiar dacă le vei supune la spălări repetate.

Ca proaspăt proprietar, s-ar putea să te simţi puţin copleşit la început cu atâtea reguli de design interior, însă trebuie să ai răbdare cu tine şi cu spaţiul tău. Un spaţiu bine gândit şi plăcut se construieşte în timp. Dacă vei face alegeri înţelepte de la început, îţi va fi mult mai uşor să conturezi ambientul pe care ţi-l doreşti şi de care ai nevoie. Important e să porneşti cu nişte piese de bază alese chibzuit. Odată pusă temelia de design interior, cea care dă tonul general, poţi adăuga peste ea oricâte nuanţe şi subtilităţi, cu tot atâtea accente şi accesorii, la buna ta alegere.