Amenzi ANPC. Suc și apă depozitate în Soare!

Îți pasă de sănătatea ta? Sigur oamenilor din jurul tău nu le pasă pe cât de mult ai crede.

Eu sunt Vlad Ilovan, iar astăzi vă voi vorbi puțin despre alimentele ținute vara în soare la temperaturi de peste 35 de grade celsius. 

Cea mai mare problema cu alimentele pe care le consumam zilnic nu este calitatea lor. Ci modul in care acestea sunt transportate si depozitate pana ajung pe mesele noastre iar apoi, in organismul nostru.

Vreau sa trag un semnal de alarma pentru ca foarte putini oameni sunt constienti de aceasta situatie cu adevarat grava, care ne afecteaza tuturor calitatea vietii pe termen mediu și lung. Pe termen scurt pare că nu există nici cea mai mică problemă, pentru că nu vei păți nimic dacă vei bea o sticlă de suc care a stat în soare și care a fost pusă după aceea într-un congelator.

Totuși, de cele mai multe ori alimentele ies de pe linia de productie in perfecta stare de a fi consumate, respectand toate standardele, dar bineînțeles că există și excepții. 

Însă, de acolo, pe lungul lanț de aprovizionare, de cele mai multe ori, standardele nu se mai respectă, iar astfel mâncarea ajunge să nu se mai afle în parametri optimi de consum.

Totul începe De la depozitele pline si dornice de si mai mult profit care stocheaza marfa afara la temperaturi necorespunzatoare, si mai rau, direct sub razele soarelui și se duce până la soferii de camioane care, de cele mai multe ori, transporta marfa în condiții și temperaturi improprii.

Se întâmplă adeseori ca atunci când mergi într-un magazin de cartier sau într-un market de mărimi medii spre mici, unele alimente să fie expuse direct sub razele soarelui, sau, alta situatie comuna cu care ne-am intalnit cu toții, frigidere scoase din priză care au doar rolul de raft. Nu e doar enervant sa bei vara o bautura calda…e si foarte toxic pentru organismul tau sa bei acel lichid tinut la alte temperaturi decat cele inscriptionate pe ambalaj.

Lucrurile nu sunt deloc așa cum ar trebui să fie. Cea mai mare problemă, care este și cel mai des întâlnită este că vin mai multe TIR-uri în același timp cu produse și în general exista prea puțin personal, deoarece nimeni nu vrea un astfel de job pe o sumă modică de bani, de aceea aici problema este la descărcat. TIR-urile vor să plece cât mai repede, iar astfel angajații lanțurilor de magazine nu duc marfa direct în depozite de la TIR-uri, ci o lasă în soare până descarcă tot ce au, iar abia apoi duc marfa în depozite.

În concluzie, dacă vedeți astfel de sucuri/alimente ținute în soare mai multe ore pe timp de vară, sunați autoritățile acreditate pentru ca magazinele și chiar distribuitorii să poată fi achitați corespunzător. Viata voastră nu e un joc, sănătatea este importantă și nimeni nu poate avea grijă de sănătatea ta mai bine decât tine.