Review VR – Blood & Truth | PlayStation VR

Dacă ai un PS4, ori mai bine un PS4 Pro, îți recomand cea mai ieftină metodă ca să pășești în tărâmul fantastic din realitatea virtuală, PSVR. Cu peste 4.2 milioane de unități VR vândute, librăria de jocuri nu mai este compusă doar din experiențe scurte ca la început. Acum jocurile încep să devină din ce în ce mai complexe, asemănătoare cu cele „tradiționale”. Un astfel de joc este Blood and Truth, exclusiv pe PSVR.

După cum spuneam, jocul este o experiență completă care durează până la 5. Este un shooter first person pe care îl joci cu un controller normal de PlayStation ori cu Move Controllers. Pentru sesiuni cât mai imersive, vă recomand ultima variantă. Nimic nu se compară când ții două pistoale în mâini și împuști mai mulți inamici deodată.

Image result for blood and truth

Povestea este foarte bine scrisă și în momentele de cutscenes, adică în partea cinematică a jocului, când se derulează povestea, te simți ca și cum ai fi într-un film de Guy Ritchie. Aș descrie gameplay-ul ca pe o combinație între acțiunea din Call of Duty și ceva elemente din John Wick. Pentru un joc VR, scenele de dialog sunt cam lungi după părerea mea și pare mai mult ca un film interactiv de acțiune. Asta depinde de gusturile fiecăruia, bineînțeles. Unii vor mai multă acțiune, alții vor mai multă poveste, etc.

Din nefericire, nu apuci să mergi unde și când vrei tu, ci jocul te obligă practic să dai click pe anumite locuri predeterminate și acțiunea începe de acolo. Nimic rău în asta neapărat, dar mi-aș fi dorit să pot explora în voie lumea digitală, creată fantastic de bine. Cu toate astea, înțeleg direcția regizorală, fiindcă titlul este menit să fie jucat ca un film de acțiune în care mereu mergi doar înainte, niciodată înapoi.

Image result for blood and truth

Shooting-ul se simte foarte bine, grafica arată excepțional pentru un joc VR de PlayStation, animațiile faciale au o calitate aparte, voice acting-ul este demn de Hollywood, iar toate astea se traduc în acel joc de VR pe care l-am așteptat cu toții. Elementele mele preferate nu sunt neapărat împușcatul sau cele menționate anterior, ci filosofia de interacțiune implementată. De la deschisul ușilor, la trasul sertarelor cu mâinile proprii, chiar simți că ești acolo. Nu se întâmplă totul automat și asta înseamnă VR, de fapt. O simulare a realității cât mai fidelă.

Blood and Truth poate fi downloadat digital pe PlayStation Store România la prețul de 180 de ron. Și dacă așteptai o experiență VR bună, nu ai cum să greșești cu acesta.