Review de film – Nightflyers de pe Netflix

În 1980, un tânăr necunoscut pe nume George R.R. Martin a scris o nuvelă de douăzeci și trei de mii de cuvinte care se numește Nightflyers. Dacă numele lui vi se pare într-o oarecare măsură cunoscut, este din pricina faptului că îl vedeți de fiecare dată când începe Game of Thrones. La recomandarea unui prieten, am început să mă uit la Nightflyers și pot spune că am fost atât de impresionat, încât am simțit neapărat că trebuie să „împărtășesc” vestea. Ea fiind evident faptul că îl consider un serial fantastic.

Ideea serialului se învârte în jurul faptului că în apropierea anului 2093, Pământul este pe moarte. Oamenii trebuie să colonizeze urgent alte planete, ori riscă să dispară din existență. În căutarea unui astfel de loc, este descoperită o anomalie în spațiu care se crede a fi o navă extraterestră. Această teorie se dovedește adevărată și așa se formează un echipaj care este trimis să ia contact cu ea, de la bordul navei Nightflyer. De aici provine și numele serialului.

Aș fi înclinat să spun că „specia literară” a filmului este horror, dar se încadrează în genul thriller psihologic. Deoarece aproape în fiecare episod apare o intrigă nouă și aceste mistere se adâncesc mai tare, în aceeași proporție în care altele noi încep să răsară. Lucrurile aproape niciodată nu sunt așa cum par, fiindcă până și nava are un secret morbid și deranjant.

De cum se apropie iminentul contact cu rasa extraterestră, pe care ei au numit-o „Volcryn”, încep să aibă loc tot soiul de evenimente ciudate. Această tensiune escaladează maiestuos, cel puțin în opinia mea, fiindcă niciodată nu am avut impresia că lucrurile se desfășurau prea încet să îmi piară atenția sau prea alert ca să nu pot ține pasul. Performanța actorilor este genială, deoarece fiecare își face de minune rolul. Asta înseamnă că nu vei fi părtaș la actorie slabă și că vei rămâne prins în imersiune. Până și rolurile antipatice sunt bine interpretate.

Image result for nightflyers

Nightflyers este un serial care m-a ținut „captiv” pe întreaga sa durată și nu consider nici măcar o secundă că mi-am pierdut timpul. Asta probabil și din cauză că sunt un mega fan al filmelor thriller science-fiction care au loc în spațiu. De exemplu, unul dintre filmele mele preferate din acest spectru este Event Horizon, cu Sam Neil și Laurence Fishburn. Iar dacă și voi sunteți în aceeași barcă cu mine, vă recomand Nightflyers.