Review de film – N-ai șanse, frate!

„N-ai șanse, frate!” este o comedie romantică cu Seth Rogen și Charlize Theron. Dacă vă vine imediat în minte imaginea cu prințesa și broasca, este 100% corect. Fiindcă în nici un univers, nu am vedea o femeie superbă, elegantă și plină de clasă precum Charlize să se îndrăgostească de cineva ca Seth. Dar presupun că de asta există filmele și poveștile.

Îmi este greu să spun exact cine e protagonistul, fiindcă atât Seth cât și Charlize apar în aceași măsură pe ecran, și nu am găsit un factor de diferențiere între rolurile lor. Personajul lui Seth este un jurnalist intransigent care trăiește pentru a spune adevărul fără echivoc. După cum aflăm pe durata filmului, acest lucru este o valoare și un defect major în același timp. Personajul lui Charlize este Secretar de Stat a Statelor Unite ale Americii. Ambiția ei este mult mai grandioasă decât atât, fiindcă își dorește să ajungă președintele țării.

Image result for long shot

La o petrecere de „bogătani”, cei doi se întâlnesc și își aduc aminte că în urmă cu mulți ani, ea a fost babysitter-ul lui Seth. De atunci nu s-au mai văzut și în timpul unei conversații, încep să își reamintească de „vremurile bune”. Fast forward câteva scene mai târziu când doamna Secretară de Stat îi citește articolele și vrea să îl ia în echipa ei ca să o ajute la discursuri. Anume, partea cu amuzamentul, deoarece Charlize duce lipsă de acest factor în fața publicului. De aici începe mica lor poveste romantică, care urmează tiparul acestui gen de filme: se îndrăgostesc, când apare intriga se separă, ca la final să fie ambii fericiți.

Image result for long shot

Ce mi-a plăcut la acest film a fost faptul că este într-adevăr amuzant. Chiar râzi cu voce tare de multe ori, dar pe lângă asta, ca bărbat nu ai cum să nu rămâi puțin hipnotizat de Charlize și de modul în care a fost scris personajul ei. Mai că îți vine să o iei tu de nevastă.

Deși am spus că scenariul urmează șablonul tipic comediilor romantice și este previzibil cap coadă, per total experiența este una foarte plăcută. Ieși de la film cu zâmbetul pe buze și partenera ta la fel. Doar nu ai să te duci cu băieții la un astfel de film. Ba chiar este prilejul perfect să mai scapi de eterna bătaie la cap: „noi nu ne uităm niciodată la filme care îmi plac mie, doar la ce vrei tu”. Așa că fă-i prietenei sau soției o surpriză plăcută și mergeți la Long Shot împreună. Chiar și la primele date-uri funcționează foarte bine, fiindcă îi arăți posibilei viitoarei tale foste că ai o latură romantică și nu îți petreci tot timpul cu degetul în buric cât mănânci semințe și trăiești pentru fotbal.