Review de film | Brooklyn 99 de pe Netflix

Brooklyn Nine-Nine este parte comedie, parte serial cu polițiști, parte film de acțiune, dar o experiență completă de binging. Așa că după ce m-am uitat în mod responsabil la toate episoadele, am spus că trebuie neapărat să îmi împărtășesc părerea cu voi.

Protagonistul serialului este secția de poliție 99. Formată dintr-o multitudine de personaje extrem de bine conturate și unice, detectivii săi se numără printre cele mai savuroase personaje pe care le-am întâlnit vreodată. Întocmai din cauza diferențelor majore de personalitate dintre ele. Jake Peralta este în vârful listei, un bărbat care nu a trecut niciodată peste fazele copilăriei. Filmul său preferat este Die Hard și cu fiecare ocazie încearcă să recreeze scene din film ori să rostească replici în cele mai nepotrivite momente. Ca de pildă atunci când este la scena unei crime și pe jos zace un cadavru.

Urmează Boyle, care îl venerează pe Jake. Boyle este întruchiparea unui labrador uman. Nu e coincidență că numele său rimează cu „loyal”, adică loial. Pe cât de penibil Boyle poate fi uneori, pe atât de mult îl veți îndrăgi. Fiindcă este consecvent și prietenia cu Jake reprezintă cel mai important lucru din lume pentru el. La rând este Rosa Diaz, o personalitate făcută practic din cărămizi și ciment. Fiindcă nu există nimeni mai dur decât ea nici în lumea criminalilor. Cred că pot număra pe degete de câte ori am văzut-o zâmbind sau exprimând vreo emoție.

Căpitanul Holt este practic o rocă. Și nu mă refer la faptul că este dur, ci că este la fel de entuziasmat ca una. Dacă Rosa nu a zâmbit aproape deloc, căpitanul Holt cu siguranță o întrece. Ceea ce face și mai savuroasă interacțiunea dintre copilul prins în trup de bărbat, Jake,  și stânca Holt. Între ei există un raport pe care cu greu îl poți scrie pentru un film sau serial.

Lista cu personaje continuă și eu aș putea să înșir pagini întregi cu fiecare dintre aceste personaje fantastic de bine realizate. În orice caz, când trag linie, un lucru rămâne mereu în picioare. Faptul că scenariul, modul inovativ și dificil de a filma, aventurile detectivilor și interacțiunea dintre ei sunt geniale atunci când le îmbini într-o experiență care pare că nu se mai termină. Vă pot spune cu mâna pe inimă că am regretat momentul în care am rămas fără episoade de văzut.

Dar pentru voi totul nu este pierdut fiindcă vă puteți îmbarca în această aventură grozavă oricând doriți. Sunt personaje de îndrăgit, peripeții comice de văzut așa că vă las să îl vedeți în liniștea de acasă și tot ce mai am să vă spun este spor la vizionat. Îl puteți găsi pe Netflix.