Review Film – Alita: Battle Angel

Astă vară când am văzut trailerul cu Alita: Battle Angel am spus că trebuie neapărat să îl văd. Acum că l-am văzut, pot spune că nu am fost dezamăgit. Deși nu m-a dat pe spate, filmul este bun și pot spune că aștept să văd și partea a doua.

Filmul este regizat de către Robert Rodriguez. Omul din spatele filmelor El Mariachi, Desperado, Spy Kids 2, a doua parte din Sin City și Planet Terror. Povestea începe cu personajul lui Christop Waltz, dr. Ido, care scurmă într-o groapă masivă de gunoi. Impropriu spus gunoi, fiindă acolo putem vedea doar piese robotice. Printre ele găsește un bust nefuncțional cu eroina noastră, Alita. După ce o aduce în laboratorul său, o activează, sau mai bine spus o readuce la viață. Deoarece Alita nu este un robot, ci un Cyborg. Creierul ei este uman, dar în rest e compusă doar din părți mecanice.

Inițial o vedem pe Alita fără memorie, inocentă ca Bambi. Frumușică, cu ochii mari și nevinovați, un zâmbet pur pe chip și orice descoperă despre lume este o absolută încântare pentru ea. Cum avansează povestea, începe să își amintească frânturi din trecut și această inocență este ușor ștearsă și înlocuită cu un set de abilități de luptă extraordinare. Foarte bine că se întâmplă asta, deoarece scenele de acțiune și de luptă din film sunt demne de Spider-Man de pe PS4. La cum se arunca și se învârtea pe ecran, începeam să devin trist că nu am un controller în mână ca să o controlez. Așadar efectele speciale sunt foarte bune. Deși în multe momente se vede clar că mai bine de 90% din scenă este generată pe computer. Nu mă refer la asta ca fiind ceva rău neapărat, doar menționez că filmul este mai mult animație decât ceva în carne și oase.

Per total am avut o experiență plăcută cu filmul Alita: Battle Angel. Deși a mers la sigur cu motive și subiecte pe care le-am văzut de nenumărate ori în filme. Povestea este pe înțelesul tuturor, dialogul devine mai mult decât cringy uneori, nu își asumă deloc riscuri și tema dragostei nu m-a mișcat deloc. Cu toate acestea, recomand acest film pentru că este distractiv și spectaculos.