VIDEO – Cinci producții western până la Red Dead Redemption 2

Eu unul abia aștept să se lanseze Red Dead Redemption 2. Ca să fac așteptarea mai puțin cruntă, am compilat o listă cu cinci producții western care să ne țină pe toți până la venirea sa. Printre ele bineînțeles că am enumerat Westworld, The Good, the Bad and the Ugly sau Django Unchained.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu industria de gaming, Red Dead Redemption 2 este unul dintre cele mai așteptate jocuri video produse vreodată din istorie. Este dezvoltat și publicat de către Rockstar Games, compania responsabilă pentru cel mai vândut produs de divertisment din lume, Grand Theft Auto V. Cu peste nouăzeci și cinci de milioane de copii vândute până în luna mai al acestui an, GTA V a doborât toate recordurile de vânzâri din lume.

Nu numai din industria de gaming, cât și din cea cinematografică. În termeni financiari, Rockstar a investit 265 de milioane de dolari și a câștigat peste 6 miliarde. Acum înțelegeți de ce Red Dead Redemption 2, a cărui tematică este Vestul Sălbatic, este atât de râvnit de către jucătorii de pretutindeni. Cum aproape bate ceasul de ora doisprezece și Red Dead este pe cale de să fie lansat în săbăticie, m-am gândit să vă prezint în stilul meu caracteristic cinci producții cu tematică western. Fiindcă jocurile video sunt doar evoluția naturală a filmelor, iar suprapunerea celor două industrii a fost mult prea mare să nu fi profitat de ea.

Deși nu este întocmai un film, ci un serial cu două sezoane încheiate, Westworld poate fi încadrat într-o categorie aparte de western science-fiction. Printre celelalte am inclus și Dansând cu lupii. Unul dintre filmele mele preferate. O poveste cu un mesaj pur și simplu superb, despre regăsirea sinelui și a libertății adevărate.

Restul listei și cu ceva divertisment introdus vă las pe voi să descoperiți.