Fiind un copil ai anilor ‘90, vă puteți închipui că am crescut uitându-mă filmele de animație de pe Cartoon Network și ulterior Fox Kids. Acum ca adult, m-am gândit să vă împărtășesc câteva producții pe care pur și simplu le ador și pe care merită să le vedeți. Ca de exemplu „The Lion King” pe care îl ador.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

„DOAR PENTRU COPII” E UN MIT

După cum susțin și în clip, în România există o anumită conotație negativă asupra acestor tipuri de filme animate. Deoarece mulți le consideră ca fiind exclusiv pentru copii. Deși în multe cazuri acesta este adevărul, vă asigur că prin prisma de adult veți asimila mult mai multe lucruri care inevitabil v-au scăpat în copilărie. Unul dintre motivele principale este lectura psihologică care a intrat în aceste producții. Cu scopul de a instaura în creierul nostru anumite principii după care să ne ghidăm în viață. Asta mi se pare un lucru fantastic. Într-o anumită măsură.

Adică doar atunci când mesajul sau lecțiile pe care producătorii încearcă să ni le transmită nu fac parte dintr-o propagandă socială. Cum este cazul filmelor Disney din prezent. Ele pot părea nevinovate pentru un ochi neantrenat. Dar vă asigur că atunci când vă veți uita cu un ochi critic, veți observa trendul postmodernist din cele mai recente filme ale studiourilor Disney.

LE ADOR CU UN MOTIV BUN

Nu voi intra în discuții detaliate pseudo-politice, fiindcă așa ne adâncim într-un vârtej din care nu mai putem ieși odată ce am fost prinși la mijloc. Am menționat asta ca să înțelegeți motivele pentru care nu am inclus de exemplu… Frozen. Ci am ales să merg într-o direcție neutră. Ca să mă exprim așa.

Așadar, vă las cu cinci animații pe care le puteți vedea la orice vârstă. Singuri, alături de jumătatea voastră sau mai ales alături de cei mici. Fără riscul de a cădea în capcana cinematografică a globalizării. 

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Foarte buna ironia la adresa filmelor Disney de astazi, cu privire la corectitudinea politica. Spor la munca mai departe, faceti o treaba buna!

    • 2

      Salut. Am zis să fiu cumpătat și nu am intrat în detalii prea mari. Dar mă bucur că a rezonat cu tine :). Mulțumim pentru vorbele bune și te aștept oricând în secțiunea de comentarii. Spor! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.