Răzvan, îmi e foame! Hai la Sibiu!

Cam așa a decurs conversația noastră acum câteva săptămâni. Atunci când am fost foarte matinali și la 06:20 eram pregătiți să prindem răsăritul la Bâlea Lac. Aveam de ales între Brașov și Sibiu. La Brașov am mai fost, cu două zile în urmă deci este de înțeles încotro ne-am îndreptat. Orașul acela unde mai toată lumea este amabilă, zâmbește, și mănâncă bine. Nu glumesc, nu am văzut în viața mea un grătar în aer liber atât de mare. Vezi în live-ul de mai jos.

Așadar, ce faci la Sibiu?

Prima oprire pentru noi și cred că pentru mulți care ajung în acest oraș frumos este Piața Mică și Piața Mare. Locul unde poți să mănânci, să te relaxezi și eventual să treci printr-un târg de obiecte decorative pentru casă ori pe la tarabele cu suveniruri.

Pont: Sunt o mulțime de locuri de parcare înainte de pod, nu trebuie să stai la coadă să prinzi sus în piață unde sunt oricum limitate. Ia-o la pas pe la Podul Minciunilor și în câteva minute ești în centrul pieței. Dacă ar fi după mine nu aș mai lăsa pe nimeni să parcheze acolo.

Așadar, cu toată foamea pe care o aveam deja bine stabilită de pe drum, am zis să o luăm ușor. Ne-am opri la Kulinarium de unde îți pot recomanda cu căldură supele. Întreabă de supa zilei, s-ar putea să ai surprize plăcute, cum a fost cea de pui cea cu lapte de pasăre. Ori cea de spanac. Yum!

Am primit de la voi și o mulțime de alte recomandări cum sunt Music Pub pentru o pizza delicioasă, Hochmeister Delikat’essen pe care nu l-am descoperit încă, Benjamin Steakhouse & Bar unde m-am înfruptat cu bunătățuri acum câțiva ani și La Cuptor care am înțeles din nou că merită încercat. îl vom încerca cu siguranță în curând!

De vizitat?

Ai o mulțime de muzee în ambele piețe, la o distanță de câțiva metri unul de celălalt. Podul Minciunilor despre care am menționat, și unde apropo, găsești chiar la baza lui niște apartamente foarte drăguțe gata de închiriat pentru o zi sau două dacă vrei să stai chiar în centru. Apoi mai ai Turnul Sfatului, Casa Altemberger, Muzeul Brukental, două muzee de etnografie și biserica Luterană și cea Catolică.

Pe final, nu pot decât să îți recomand să ieși mai des din casă. Dă o fugă până în orașul apropiat și vezi ce poți descoperi pe acolo. Sigur vei găsi ceva drăguț care să îți facă ziua mai bună. Noi ne-am promis că nu mai lenevim și aproape în fiecare săptămână vom ieși mai des din București. Da, chiar până la Arad dacă ni se pune pata în ziua respectivă.