Recomandări pentru weekendul 30 septembrie – 2 octombrie

Ce mod mai perfect de a-ți petrece ultima zi din septembrie și prima din octombrie în București, decât să participi la câteva evenimente, spun eu, cel puțin interesante și pline de energie pozitivă.

Primul eveniment pe care ți-l recomand este Art Safari. Acesta are loc până pe data de 11 decembrie a acestui an, dar părerea mea e că acum e cel mai potrivit moment pentru a vizita galeria. Am un mic pont pentru tine, picturile și toate operele de artă arată mult mai bine pe timpul nopții. Biletul de o zi pentru full acces costă 120 de lei dacă vizitezi galeria ziua și 170 de lei dacă o vizitezi noaptea. Ediția aceasta sunt prezente lucrările următorilor artiști: John Constable (Seeking Truth: The Art of John Constable), Ștefan Popescu (Povestea călătoriilor), Mihai Mureșan (Lucruri mărunte), Lilian Theil (O bătrână care zâmbește), Byoungil Sun (Korean Beauty in Poster Art).

Al doilea eveniment pe care ți-l recomand este Noaptea Galeriilor. Evenimentul a început de pe 30 septembrie și are loc până pe 2 octombrie. Noaptea Galeriilor are loc în 12 orașe din România: București, Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș.

Unfinished 2022 este un eveniment puțin mai aparte. Are loc în perioada 29 septembrie – 2 octombrie și se va desfășura atât pe platforma proprie, Sessions, cât și offline în spațiile satelitare Casei Universitarilor, dar și în mai multe puncte centrale din București. De joi până duminică, UNFINISHED începe cu sesiuni de yoga sau alergare de dimineață, continuă cu conversații, prezentări și mese rotunde și se încheie cu performance-uri și keynotes.

Cine nu vrea să deguste mai multe pahare de vin în Cotroceni? Pentru al doilea an, locuitorii cartierului și micile afaceri din zonă își deschid curțile, atelierele, terasele și inimile. Pe lângă vinul despre care am menționat mai devreme, mai există și alte activități intersante, cum ar fi căutatul de comori prin vechiturile altora.

Trebuie să termin recomandările pe o notă mai srioasă, mai exact cu un spectacol de teatru, „Regele moare”, în regia lui Andrei şi Andreea Grosu, cu Victor Rebengiuc, Șerban Pavlu și alții. O piesă de teatru cu o durată de o oră și 40 de minute. Piesa se joacă la Sala Mare a Teatrului Naţional, pe data de 1 septembrie, de la ora 19:30.

Gata, am terminat cu recomandările, sper să vă fie de interes. Numai bine!