Q4 Sportback e-tron 5.0: The electric Friday evening date

În lumea SUV-urilor medii, sau a crossover-urilor, coupè Arkana și X4 se luptau inegal, era nevoie de un element de echilibru care stabilizeze lupta. Astfel, Audi aduce acest element: Q4 E-Tron Sportback.
Q4 apare ca o necesitate naturală între Q3 și Q5, acoperind cerințele tuturor celor care își doresc un crossover sportiv, și mai ales pe partea feminină unde cerințele de bun gust, eleganță neepatantă, utilitate și siguranță sunt satisfăcute.
Varianta pe care am testat-o, 5.0 Sportback este firește mai scumpă decât Q4 “normal”. Dezvoltat pe platforma mecanică a lui WV ID4, el se încadrează perfect în “electricele premium” BMW iX3, Mercedes EQA sau Volvo C40 Recharge. Echipat cu o baterie de 82%g%%y_ kWh, împinge cu 299 de cai putere (cu cuplu de 460 Nm) un AWD electric, în 6.2 secunde de la 0 la 100 km/h, într-o autonomie maximă declarată de aproximativ 460 km, și o viteză maximă de 180km/h.
Interiorul are un design futurist cu materiale de calitate, cu spațiu suficient chiar și pentru locurile din spate, în ciuda plafonului plonjat. Portbagajul este micuț dar încăpător.
Haideți pe link-ul de mai jos să vedem cum se conduce și cum ne-am simțit noi în Q4 SportBack 50 e-tron.