Produse de îngrijire pe care să le folosești

A trecut ceva timp de când n-am mai vorbit despre produse cosmetice și obiceiuri de îngrijire de care să ții cont, așa că m-am gândit să vă fac cunoscute câteva produse mai puțin știute. Deși produsele cosmetice și îngrijirea tenului la bărbați sunt încă subiecte tabu, nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să facem o schimbare. Așa cum am spus-o și o repet de fiecare dată, îngrijirea ține în primul rând de respectul tău față de tine și de cei din jur. Este importantă atât pentru un aspect plăcut, dar și pentru sănătatea ta. N-am fost și nu sunt un susținător al îngrijirii excesive, al așa-zisului bărbat metrosexual. Cred că trebuie să existe un echilibru și în nici un caz nu trebuie să cazi într-o extremă sau alta.

Știm deja că noi bărbații avem un avantaj oferit de mama natură, acela că tenul nostru este cu 16-20% mai puternic, deci în consecință mai rezistent la factorii externi, dar asta vine și cu o îngrijire diferită. Și nu, gelul de duș nu este bun și pentru păr și penru față, iar la nevoie merge și ca detergent. Pielea bărbaților produce mai mult sebum decât cea feminină, iar asta se traduce printr-un ten gras cu nevoi speciale. Așadar, un ten predispus la acumularea mai rapidă de impurități și deci la apariția de puncte negre. Iar asta nu se vede prea bine, femeile vor fi primele care vor observa!

Să nu uităm de păr! Și aici, noi, bărbații, suntem predispuși la calviție, iar conform organizaţiei American Hair Loss Association, răritul firelor de păr din cap are o incidenţă de 60% în rândul bărbaților de peste 30 de ani, iar în cazul celor trecuți de 50 de ani procentul crește dramatic – 85%. Mai mult decât atât, în aproximativ 25% din cazuri, problema căderii părului apare înainte vârstei de 21 de ani. Cu alte cuvinte, nimeni nu scapă. Unde mai pui că majortiatea dintre noi folosim produse pentru styling care afectează în mod dramatic sănătatea scalpului și a părului.

Ce trebuie să reții tu încă o dată este că o îngrijire minimă nu te face mai puțin bărbat, nu te efeminează și ține în primul rând de confortul tău! Am să repet asta în speranța că în viitor vor fi cât mai mulți bărbați preocupați de aspectul lor dincolo de haine și ce telefon să își cumpere.

Astăzi vorbim despre unele produse mai puțin cunoscute. Unele despre care sincer nici eu nu am auzit și pe care sunt curios să le încerc. 

Săpun pentru bărbierit

Produse de îngrijire pe care să le folosești

Sincer să fiu am aflat prima oară despre săpunul pentru bărbierit de curând,  poate și pentru că cele trei fire de păr ale mele din așa-zisa mustață nu necesitau bărbierit. Nu că mi-ar fi crescut prea mult barba, dar din întâmplare am dat despre acest produs și m-am gândit să vi-l prezint și vouă. Sunt convins că aceia dintre voi care sunteți posesorii unei mândre bărbi știți deja despre acest produs, dar sunt și unii care află acum odată cu mine. Avantajele săpunului pentru bărbierit? În primul rând nu mai ai nevoie de pămătuf, iar în al doilea rând îl poți folosi și pentru corp. Există chiar și unele variante cu mentol, lavandă și diferite uleuri pe care le poți folosi pe post de aftershave având un rol antiseptic. 

 Produse cu utilizare multiplă

Produse de îngrijire pe care să le folosești

Acesta cred că este produsul ideal pentru fiecare bărbat. Unul dintre brandurile pe care le folosesc de foarte mulți ani și de care sunt tare mulțumit. Sebastian, a lansat de curând o linie de cosmetice dedicată bărbaților. SEB MAN este o gamă de produse pentru styling și îngrijirea părului, a bărbii și a corpului. În plus, au lansat și variante de produse multi-tasking. Un singur produs pentru păr, barbă și corp. Astfel scapi de nevoia de a mai cumpăra trei produse diferite. Știu, am spus de mai multe ori să nu folosești același produse și pentru ten și corp. Însă, acestea sunt concepute special în acest sens. Prin comparație, gelurile de duș sunt de obicei hidratante și concepute special pentru pielea corpului care de regulă la bărbați este mai uscată. Asta înseamnă că nu este potrivit pentru păr sau barbă. La fel și șampoanele pentru păr sau barbă. Pot conține o mulțime de uleiuri benefice pentru păr, dar nepotrivite pentru piele. În cazul în care nu vrei să-ți aglomerezi baia un astfel de produs este ideal pentru tine.

Tonic pentru păr

Dacă te-ai tuns cel puțin o dată la un barber shop sau un salon pentru bărbați trebuie să fi primit tratamentul magic cu tonic alături de un masaj. Sincer să fiu nu știu dacă se compară ceva cu o doză zdravănă de tonic, de preferat cu mentol și un masaj capilar. Ascultă-mi sfatul și cumpără-ți un tonic. Crede-mă! Nu-ți va părea rău. Unde mai pui că nu necesită cine știe ce îndemânare sau efort. Nu trebuie decât să-l aplici imediat după spălare, să masezi un pic scalpul iar apoi să-ți aranejzi părul. Vei avea o senzație de revigorare și dimineața vei începe cu un alt tonus. În plus, pe lângă starea de bine pe care ți-o oferă, tonicul ajută și la sănătatea capilară și poate ajuta chiar împotriva căderii părului. Alege unul cu un miros pe placul tău și vei purta permanent cu tine un miros masculin, plăcut. 

Produse cu protecție termică

Îți speli părul în fiecare zi deci folosești feonul cu aceeași frecvență? Atunci s-ar putea să ai nevoie de protecție. Dacă mai ai și o frizură complicată ce necesită o uscare îndelungată cu siguranță îți trebuie un produs pentru protecție termică. Dacă ești ca mine și ai un păr fin și subțire cu siguranță ai nevoie cu atât mai mult. Căldura uscătorului de păr este extrem de dăunătoare scalpului, iar dacă nu ai o minimă grijă s-ar putea să te încadrezi în acel procent despre care-ți spuneam mai devreme. De când am observat că părul meu s-a rărit am început mai mult ca oricând să caut diferite soluții pentru a stopa fenomenul. Unul dintre pașii aplicați este folosirea unui produs cu protecție termică. Nu fac decât să pulverizez o canitate mică pe păr, iar apoi îmi urmez rutina obișnuită. Părul nu mai arde atât de tare ca înainte și chiar pot spune că simt o diferență. Așa că, nu ezita să-l folosești cu încredere.

Acestea sunt patru dintre produsele care mi-au venit în minte și pe care ți le recomand. Brandurile recomandate sunt folosite de mine sau recomandate de prieteni, deci pot garanta pentru ele. Asta nu înseamnă că nu există și o mulțime de alte variante,  așa că nu ezita să încerci. Și dacă folosești cumva unele de care ești mulțimut lasă-mi un comentariu să afle și alții.