Premiere pe NETFLIX în decembrie

O să încep cu un film despre care sunt aproape sigur că va avea succes, având genul acela de distribuție plină de superstaruri. Dicaprio Leonardo și Lawrence Jennifer joacă în Don’t Look Up, un film regizat de Adam McKay, cunoscut pentru niște comedii destul de inteligente cu substrat serios, ancorat în realitate. Povestea aici este a doi astronomi relativ necunoscuți, care încearcă să avertizeze pe toată lumea că o cometă urmează să lovească Pământul. Obstacolul lor este că nimeni nu îi ia în serios. Presa îi ridiculizează, autoritățile râd de ei. Mai joacă Jonah Hill, Meryl Streep, Cate Blanchet și Timothée Chalamet.

Doctor zhivago este un film clasic, din 1965, potrivit, zic eu, pentru seri în care ai chef de ceva mai serios. Asta nu înseamnă că filmul nu este entertaining sau că e plictisitor într-un fel. Sunt aici niște actori mari, repere pentru cel puțin trei generații de actori din toată lumea. Vorbesc despre Omar Sharif, Julie Christie și Geraldine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin.

E un film de epocă, ecranizarea unui roman scris doar cu 9 ani înaintea lansării filmului. Trecem, alături de personajul principal, doctorul/poet Yuri Zhivago, prin istoria Rusiei, de la Prima Revoluție din Rusia din 1905 până în al doilea război mondial.

Vă recomand să îi dați o șansă filmului, mi se pare important să vedem sau să revedem din când în când filme mai vechi, mai ales din acestea cu premii oscar și actori spectaculoși.

The Witcher este una dintre cele mai reușite ecranizări ale unui joc video ever. Bine, prin comparație, mai toate ecranizările de jocuri video sunt slabe rău. Warcraft, Tomb Raider, Mortal Kombat, Pikachu, lista poate continua dar nu vreau să vă trezesc amintiri neplăcute. Silent Hill e ok, dar nu mai mult. Revenind la The Witcher, apare sezonul 2. Era de așteptat, după succesul imens pe care l-a avut primul sezon. Nu intru în detalii despre The Witcher, dacă vă interesează, sunt sigur că știți deja tot ce trebuie despre el.

The Lighthouse este un film alb negru despre care am trei lucruri de spus: este de groază, este foarte bun și este complet original. Arată spectaculos, cei doi actori, Willem Dafoe și Robert Pattinson joacă excelent și filmul o să te impresioneze. Atât de tare, încât sigur o să vrei să povestești cuiva despre el.

În film, doi îngrijitori ai unui far de pe o insulă izolată se chinuie, cu puțin succes, să nu înnebunească. Atmosfera filmului rămâne cu tine după ce vezi filmul și, la fel cum s-a întâmplat cu filmul precedent regizat de Robert Eggers, The Witch, mi-au rămas în minte numeroase momente terifiante. Asta mi se pare că este una dintre calitățile esențiale ale unui film bun: îți rămâne în minte multă vreme după ce îl vezi. The Lighthouse nu este cu nimic diferit.

Voir o să fie o miniserie documentară despre iubirea pentru cinema. Ce înseamnă asta? Înseamnă că există unii oameni care iubesc filmul atât de mult încât s-au apucat să facă propriile filme. Și în această serie, ei ne vorbesc și ne arată momentele care i-au făcut să se îndrăgostească de cinema. Practic, scrisori audiovizuale de iubire pentru o lume care, în cel mai bun caz este o artă, în cel mai rău caz, o industrie. Seria este produsă de David Fincher, despre care știm deja că se implică în proiecte bune, care ne plac.

The Hand of God este un film pe care îl aștept cu destul de mult interes, fiind semnat de Paolo Sorentino, regizorul italian responsabil pentru La Grande Bellezza, Youth și, bineînțeles, seia The Young Pope.

Sinopsisul oficial sună cam așa: La Napoli, în anii ’80, Fabietto, un tânăr îndrăgostit de fotbal, are parte de o tragedie în familie care îi marchează viitorul nesigur, dar promițător în cinematografie.

Sună cumva a autobiografie, având în vedere iubirea regizorului atât pentru fotbal, cu precădere pentru S.C. Napoli cât și, evident, pentru cinematografie. 

Este clar că va fi pus un accent pe cariera lui Diego Maradona la Napoli și probabil și celebrul gol pe care l-a dat cu mâna împotriva Angliei, poreclit Mâna lui Dumnezeu. Îmi place atunci când două lumi din cultură se întretaie, cum sunt fotbalul și filmul.  Sper să fie cel puțin la fel de bun cât arat[ trailerul, fiindcă am așteptări foarte mari de la filmul acesta.

Clipul este mai jos. Enjoy!