Expresia “film de Hollywood” este sinomină cu producțiile cele mai bune, dar și cele mai scumpe în același timp. Totuși, simplul fapt că este făcută în patria filmului american nu reflectă neapărat o calitate extraordinară a producției. Ce-i drept, top 10 cele mai bune case de producții de film din lume este ocupat exclusiv de companii americane. Pe primul loc fiind Warner Bros., urmată de Sony Pictures Motion Picture Group. Acestea dețin și alte companii mai mici precum DC Films în cazul Warner sau TriStar Pictures în cazul celor de la Sony. 

În fine. De-a lungul timpului ne-am obișnuit ca de pe tărâmurile americane să vină cele mai bune și mai scumpe producții cinematografice. Când vine vorba de bugete, producătorii americani au la dispoziție sume impresionante de bani cu care să facă filme din ce în ce mai spectaculoase. Iar atunci când nu se încurcă cu un re-make trist ori cu o adaptare politically correct, americanii chiar ne bucură privirile cu filme extraordinare. 

Totuși, te-ai întrebat vreodată de ce costă atât de mult să fie produs un film la Hollywood? Adică să film serioși. Câteva sute de milioane de euro pentru 120 de minute de peliculă? Și mă rog, de ce a primit Chris Evans aproape 7 milioane de dolari pentru rolul lui Captain America din Avengers: Infinity War? Bine… poate pentru că filmul a adus încasări de peste 2 miliarde de dolari. Lăsând gluma la o parte, pentru o producție mare este nevoie de foarte mulți oameni implicați și multe, multe cheltuieli. De la locații, figurație, efecte speciale, butaforie și așa mai departe. Toate costă, iar pentru un film spectaculos nu se poate face rabat la calitate de nici un fel. Doar nu vrei să plătești biletul la cinema și apoi să comentezi că au fost efectele de proastă calitate, iar tipul ăla spune că-i în castelul lui Dracula când el este de fapt pe holurile casei de producție. 

Dar să lăsăm vorbăria și hai să vedem cum stăm cu cifrele. Pregătit?

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.