VIDEO – Povestea mărcii KFC

Am ieșit puțin din sfera brandurilor textile și am atacat un subiect ceva mai savuros. Este vorba despre Kentucky Fried Chicken, cu acronimul său mult mai cunoscut, KFC. Fondatorul francizei este Colonelul Harland Sanders, un om de afaceri american care după multe încercări, 1009 la număr, a ajuns să conducă unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine fast-food din lume. Sediul oficial al companiei se află în Louisvillem, Kentucky, iar franciza lor este răspândită în 109 țări. Doar în Statele Unite sunt deschise peste 5200 de restaurante, iar la nivel global, numărul lor depășește 15 000.  

kfc

Nu încape îndoială că nouă, românilor, nu ne place mâncarea fast-food, lucru confirmat și de câteva cifre. Poporul nostru cheltuie anual în restaurantele din colț de stradă circa 315 milioane de euro. Eh, uite unde se duc banii noștri! Un alt studiu, de data asta la nivel global, arată ca în 2013, KFC a vândut preparate din pui în valoare de 23 de miliarde de dolari.

Kentucky Fried Chicken este prezent pe piața din România încă din 1996, iar astăzi,  în 2017, numărăm 65 de restaurante deschise. Cele mai multe se află evident, în capitală,  27 la număr. Pentru mai multe informații despre Colonelul Harland și compania lui, te invit să urmărești clipul de mai jos.