Piese de mobilier multifuncţionale

Fie că eşti proprietar de apartament, sau de casă, necesitatea spaţiului este o problemă importantă iar locuinţa ta poate fi mai aerisită dacă apelezi la piese de mobilier multifuncţionale, care ar putea îndeplini cu success mai multe misiuni. Chiar dacă atmosfera este relativ aerisită, merită să investeşti în mobilierul cu mai multe funcţiuni, şi pentru că te va ajuta să foloseşti mai bine spaţiul disponibil, dar şi pentru că asta va mai economisi din banii destinaţi mobilării. Pentru cei care nu au prea mult loc liber în casă, mobilierul multifuncţional este o armă secretă extrem de utilă şi care îţi va crea un cămin mai confortabil şi mai practic.

Patul cu spaţii pentru depozitare

Piese de mobilier multifuncţionale

Toţi specialiştii ne recomandă ca dormitorul să fie o oază destinată relaxării şi somnului, iar pentru ca tu să te poţi odihni ca la carte, trebuie ca acest spaţiu să fie cât mai ordonat şi cât mai puţin încărcat. Din păcate, toţi avem tendinţa să adunăm sau să depozităm tot felul de lucruri în dormitor, de la haine, până la cărţi, aşternuturi pentru pat, pături şi perne. Pentru a câştiga puţin spaţiu, ca să nu încarci pereţii cu infinite dulapuri şi rafturi, poţi profita de spaţiul pierdut cu ajutorul unui pat dotat cu ladă sau sertare. Spaţiul de sub pat este unul irosit, care ar putea găzdui hainele tale de iarnă, încălţăminte, seturile de lenjerie pentru pat sau păturile şi pernele pe care nu le foloseşti în prezent.

Canapea extensibilă

Poate că apartamentul tău nu beneficiază de încă un dormitor în care să îţi găzduieşti prietenii când vin în vizită, însă poţi amenaja un spaţiu de dormit în câteva minute atunci când ai o canapea extensibilă. Această piesă de mobilier este extrem de utilă şi dacă locuieşti într-o garsonieră sau un studio, pentru că vei putea încorpora livingul şi dormitorul în acelaşi spaţiu, fară mare efort şi fără o investiţie în plus. Seara vei avea un pat care dimineaţa se va transforma într-o canapea chic, astfel încât tu să ai parte de mai mult spaţiu. O canapea extensibilă poate fi utilă chiar şi pentru norocoşii care au mai multe dormitoare, canapeaua putând fi extinsă rapid în cazul unui musafir în plus sau chiar şi pentru serile în care vrei să stai mai comod când te uiţi la serialul preferat.

Masa extensibilă

Poate că te-ai obişnuit să iei masa în bucătărie pentru că e mai rapid şi mai la îndemână, iar livingul îl foloseşti pentru relaxare sau pentru a te uita la televizor. Totuşi, atunci când ai invitaţi la masă, e mult mai plăcut şi mai elegant să pui masa în living, iar pentru asta ai nevoie de o masă generoasă. Dacă vrei ca acest obiect de mobilier destul de masiv să nu îţi ocupe spaţiul, sau chiar să îţi obtureze vederea către televizor, ai putea alege o masă extensibilă care atunci când nu este folosită, să se plieze uşor şi să devină o consolă, sau să poată fi depozitată în debara. Datorită unui astfel de obiect de mobilier îţi poţi primi oaspeţii aşa cum se cuvine, dar îţi vei păstra şi livingul mai liber şi mai minimalist.

Mobilierul multifuncţional poate reprezenta un mare avantaj în intenţiile tale de a profita cât mai mult de spaţiul disponibil în locuinţa şi te poate ajuta să profiţi la maxim de acest spaţiu. Datorită faptului că aceste obiecte îndeplinesc mai multe funcţiuni, nu va trebui să renunţi la confort, dar nici la atmosfera bine construită din casă.