Pe unde am umblat la Londra

Processed with VSCO with c7 preset

Dacă ne urmărești pe Instagram, ceea ce-ți recomand dacă nu o faci deja, ai văzut că în urmă cu câteva zile am fost alături de colegul meu, Codrin, într-o scurtă deplasare la Londra. Practic am avut șansa, ca pe lângă două zile petrecute alături de favoritul meu cavaler, să vizitez Londra. La fel ca și el, nu mai vizitasem capitala Marii Britanii de mai bine de câțiva ani.

Însă, spre deosebire de Codrin care a revenit cu drag pentru că iubește nespus această țară și în special acest oraș, eu nu m-am bucurat în aceeași măsură. Pe lângă faptul că nu-mi place prea tare clima, mai am și o problemă cu accentul. Partea cu clima este legată cumva și de reminiscențele unei foste vizite când din cinci zile petrecute pe meleagurile reginei am avut parte doar de vreme rea, ploaie, vânt și evident lipsă de chef de plimbat prin oraș. Pe lângă asta, accentul îmi este de-a dreptul antipatic, iar Codrin știind asta, mi-a vorbit tot drumul ca un adevărat englez.

Pe unde am umblat la Londra

Ce-am văzut în cele două zile petrecute la Londra? Prea puține aș putea spune. Dacă mă gândesc bine, am petrecut mai mult timp în autocar încercând să fac poze bune pentru Instagram. Unde sper că ne-ai dat deja follow. Nu de alta, dar acolo poți vedea manifestările mele artistice în materie de fotografie, precum și pe colegii mei, care mai de care mai spumos.

Dar să revenim la Londra. Prima oprire a fost la Piața Trafalgar, una dintre cele mai mari piețe din Londra și locul preferat pentru tot felul manifestanții sau demonstranții, un fel de Piața Victoriei de la noi. Construită între anii 1829 și 1840, piața îl comomerează pe Amiralul Nelosn, iar numele i-a fost atribuit după Capul Trafalgar din Spania, locul unde amiralul a câștigat ultima sa bătălie. Piața este un punct de atracție ce merită vizitat oricând, cu atât mai mult în timpul Crăciunului.

Tot în Trafalgar Sqaue se află și statuia ecvestră a lui Charles I și pe lângă statura impozantă, aceasta reprezintă și punctul de la care se măsoară toate dinstanțele din Londra spre alte locuri. Tot aici se află și o cruce ridicată în 1920 de Edward I, cruce care marca ultimul loc în care s-a oprit cortegiul funerar al soției sale, Eleonor, înainte ca sicriul să fie depus la Westminster Abbey. Alături se află și statuia lui Nelson, Sir Henry Havelock și Sir Charles James Napier. 

În plus de asta, așa cum spuneam, Piața Trafalgar este un loc viu, unde o mulțime de oameni vin să-și petreacă timpul liber și unde mai mereu dai de artiști ambulanți și manifestații sociale, culturale și chair politice.

Următoarea oprire a fost The Sherlock Holmes Public House & Restaurant. După cum sper că știi deja, celebrul detectiv este creația scriitorului scoțian Arthur Conan Doyle. Deci vorbim despre un personaj fictic, dar extrem de popular. Așa că, deși locul poartă numele de Muzeul Casa lui Sherklock Holmes, nu vorbim despre o casă memorială. Proprietarii și-au dorit de fapt recreearea casei celebrului detectiv, conform descrierii din romanele lui Doyle.

Pe unde am umblat la Londra

Locul este extrem de popular, însă chiar și așa, nefiind un mare amator de bere, nu m-am lăsat impresionat nici de multitudinea de sortimente, nici de gustul unei halbe de bere Sherlock House Ale sau Dr. Watson’s London Porter. Berea nu este rea, nu înțelegeți greșit, eu sunt ciudatul aici. Prefer, un vin alb, la ceas de seară.

Seara s-a terminat la Circus Pub. Restaurantul în stil cabaret este un loc foarte popular în capitala Marii Britanii și un loc pe care îl vom ține minte cu siguranță. Dacă nu din pricina preparatelor ori a decorului, din pricina manifestațiilor artistice cu siguranță. Deși n-au fost chiar pe gustul nostru. Lumină obscură, multe neoane, o scenă în centrul barului și muzică bună. Ingredientele clare pentru un show interesant. Dacă ar fi fost la ce ne așteptam noi, adică animatoare, poate ne-am fi bucurat mai mult. Așa, am rămas mai mult cu amuzamentul. Pentru că toată seara ne-au dansat …patru bărbați. În fine, dacă vă tenetează, dați un check in când ajungeți la Londra.

Și cam de atât am avut parte la Londra. O deplasare scurtă, dar intensă pe care ți-am prezenta-o din perspectiva noastră. Dacă știi și tu alte locuri, diferite de cele pe care le știm deja cu toții, lasă-ne un comentariu și fă vacanța cuiva mai interesantă.