Patru combinații de ținute ca să reziști frigului

Oricât am vrea să ne lăsăm păcăliți de soarele care ne bate în geam dimineața și de puținele zile cu temperaturi pozitive în termometru, iarna s-a instalat și odată cu ea și frigul. Așa că, pentru confortul tău, dar mai ales pentru sănătatea ta este important să te protejezi cât mai bine cu putință. Asta înseamnă să te îmbraci bine, să îți protejezi părțile vitale și să îți schimbi un pic rutina zilnică.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la confort. Nicidecum. Dacă ții cont de anumite reguli și te lași de unele obiceiuri, cum ar fi dușul fierbinte înainte să ieși din casă, ai șanse mari să scapi iarna asta fără o răceală. Nu uita de “regula celor trei straturi“ care îți protejează extremitățile. Trebuie doar să alegi haine din fibre naturale în detrimentul celor sintetice și astfel te vei bucura de un confort termic ridicat, iar frigul nu îți va mai fi inamic.

Chiar și așa, în încercarea de-a găsi un echilibru între numărul de straturi și confort apare întrebarea – eu cu ce mă îmbrac astăzi? Pentru mine este o problemă zilnică. Ce combinații să mai fac astfel încât să nu mă plâng de frig, să mă pot mișca în voie fără să transpir, dar și să arăt și să mă simt bine. Așa că, în această idee, m-am gândit să-ți recomand câteva combinații pe care eu le fac în sezonul rece în încercarea mea de-a fenta frigul… cu stil. Dacă alegi să te îmbraci în straturi, lucrurile devin ceva mai ușoare, mai ales dacă jonglezi cu texturile și culorile. Pentru că da, și iarna te poți îmbrăca colorat.

Cămașă și pulover

Patru combinații

O combinație clasică și de efect este formată dintr-o cămașă și un pulover. Fie că alegi unul gros, tricotat, unul foarte pufos ori subțire din cașmir, combinația cu o cămașă îți va asigura un confrot optim. Poți alege fie una clasică albă, fie una din denim sau chiar din flanel. În plus, ca prim strat poți alege un tricou de corp, un maiou ori o bluză termică. Poți alege o combinație clasică, formată din cămași și pulover basic, ori poți merge pe smart casul, adică cu un pulover tricotat, cu motive tradiționale, alături de o cămașă supradimensionată cu modele sau printuri. 

Pulover și bluză de corp

Patru combinații

Dacă ești mai călduros din fire și nu resimți frigul atât de mult, iar un pulover este deja suficient pentru tine, poți alege să adaugi și o bluză de corp. Oricât de gros ar fi puloverul, textura sa va permite aerului să circule, iar dacă mai ești și alergic la lână ori cașmir, sigur vei avea nevoie de încă un strat intermediar. În plus, nu este recomandat să porți lâna direct pe corp date fiind calitățile sale absorbande foarte bune. Așa că, unui pulover pufos ori supradimensionat alătură-i neapărat o bluză de corp, un tricou, ori o bluză termică. 

Bluză și cardigan

O combinație ideală pentru atunci când treci de la o extremă la alta. Adică pentru momentele alea când ai de mers prin frig, ca mai apoi să ajungi la birou, ori facultate unde este cald și bine. Ca să nu-ți fie frig în drumul de la metrou la birou și nici cald în restul zilei, alege combinația dintre o bluză și un cardigan. Astfel, te vei simți suficient de bine la exterior, iar odată ajuns la căldură poți elimina un strat și astfel să te simți confortabil. Acum, în funcție de cât de bine te înțelegi sau nu cu frigul, alege un cardigan subțire din bumbac sau lână, fie unul structurat mai masiv. Vrei un sfat? Alege-le pe cele cu nasturi sau fermoar. Dacă alegi unul deschis, fără nici un fel de prindere, când vei asocia și o jachetă ori un palton, inevitabil își va schimba poziția și riști să te simți inconfortabil. 

Jachetă cu puf pe sub palton

Paltoanele, fie ele căptușite bine și cu guler de blană, de cele mai multe ori nu sunt suficinet de călduroase. De aceea, o idee foarte bună pentru un plus de confort îl reprezintă jachetele ori vestele cu puf. Deși la prima vedere pare o combinație nefericită, dacă alegi jacheta potrivită vei vedea că pe lângă conforul aferent, te vei simți și bine. Mai mult decât atât, există pe piață chiar paltoane care vin cu căptușeală de puf ori cu vestă aparentă. Așa că, pe lângă combinația dintre cămașă, pulover și palton mai poți adăuga ținutei tale și o vestă ori o jachetă. Cool, nu?