MONSTRUL Mercedes AMG GT Black Series – Cavaleria.ro

Am văzut un Monstru. Se numește Mercedes Amg GT Black Series si hai să vă povestesc cum a fost primul contact cu el. Entuziasmul instant pe care îl ai atunci când auzi V8-ul la 7000 de rotatii pe minut îți învăluie tot corpul. Dar sunetul motorului nu este sigurul lucru care m-a făcut să răman cu gura căscată. În primul rând, ce este AMG GT-ul, pentru că și cel “de bază” dacă îi putem spune așa este o brută. AMG GT este răspunsul celor de la Mercedes AMG pentru 911-le celor de la Porsche care,la rândul lui, este mid engine. Iar pentru cei care nu știu, mid engine nu înseamnă că motorul este în spatele soferului, ci că el se află între puntea față și spate. Dar față de 911, se află în fața celui care o conduce. 

Ce înseamnă Black Series? Există doar 6 Black Series fabricate vreodată. 6! Adică nu este o versiune care se face după orice model, ci una atent aleasă pentru care nu doar că este la nivelul 11, mai apropiată de o mașină de curse decât una de stradă, ci o mașină care chiar are componente dintr-una de curse. Iar acest ultim model este ceva special pentru că are ceva la motor total diferit față de ce am vazut până acum de la AMG, care este furat de la Ferrari.

La exterior ești întâmpinat de singurele elemente care sunt luate de pe modelul de bază, farurile. După ce vezi că nu e nimic nou la ele, observi cea mai imensă grilă de pe un AMG GT, care este și diferită față de celelalte pentru că are sistemul de racire de pe mașina de curse AMG GT3, aia care nu este legală pe strazi și merge doar pe circuit. Sub grilă este prezent un splitter reglabil, care împarte flow-ul de aer în două: cel cu o presiune ridicată vine peste mașină și o apasă pe sol și cel cu presiune mică vine sub mașină. Dar nu ai voie să mergi cu el deschis pe străzi pentru că dacă atingi vreun om, posibil să îl lași fară laba piciorului sau să îl rănești destul de tare. 

Este o brută, un monstru de curse care a avut ingineri tare deștepți în spate, încât au reușit să o facă legală pentru șosele. Este cea mai rapidă mașină de serie de pe circuitul de la Nurburgring cu un timp de 6:43:61. Mercedes a ridicat ștafeta la un alt nivel și dacă vrei să vezi și tu ultima lor bestie, este prezentă în premieră la Țiriac Collection În fiecare vineri, sâmbătă și duminică de la 10 la 19, așa ca mergeți să o vedeți pentru că merită.