VIDEO – Trei mașini electrice pe care abia așteptăm să le testăm

Vin vremuri interesante. Stresante pentru puriștii care nu văd dincolo de TDI. Dar, mă bucur să trăiesc ca jurnalist acest punct de cotitură din industrie. Electricele sunt mai curate, mai performante și dacă rezolvăm și problema cu autonomia, adică să trecem de bariera celor 700 de kilometri, gata. Unde dau avans pentru un Logan electric?

Bine, producătorii auto nu pot să fac trecerea asta auto așa, mișcând din nasul Samanthei. Sunt probleme peste tot cu stocurile de baterii și nu doar poporul român duce lipsă de stații de încărcare. Și apoi oamenii nu sunt încă interesați de așa ceva, majoritatea invocă autonomia mică. Dar, e ca-n cazul telefonului inteligent. Vrei să țină bateria toată ziua dar jobul tău e oricum lângă priză.

Mă bucur însă că-n această horă intră în sfârșit și alți producători mari, dar care au tot tatonat terenul. Audi cu E-Tron, Mercedes-Benz cu EQC și Porsche Taycan. De la începutul anului viitor ți le vei putea comanda, dar doar dacă ești dispus să plătești cel puțin 85 de mii de euro pe un astfel de model. Dacă nu mai ai răbdare, și vrei o electrică reușită chiar acum, ai la dispoziție Jaguar I-Pace.

Te las acum cu informații calde despre trei dintre mașinile electrice spectaculoase care vor apărea în următorul an.