Jaguar I-Pace este primul model electric de serie al mărcii britanice. Am mers până în Portugalia ca să-l încercăm și v-am pregătit un test în stilul nostru, cel cu care v-ați obișnuit.

Așteptam de multă vreme să conduc o mașină electrică precum este acest I-Pace. Este primul competitor real al lui Tesla Model X, dar poți să-l vezi drept și rival al lui Model S, dacă ești ceva mai deschis la minte. Are două motoare electrice, suspensie pneumatică, pleacă de la aproape 80.000 de euro în România și nu mi se pare atât de scump.

Îmi dau seama că îți poți cumpăra o casă sau un apartament bun în București sau în orice alt oraș al țării pentru această sumă, dar nu vei avea aceeași senzație. La fel ca la Nissan Leaf, Jaguar I-Pace are capacități ”one pedal driving”, care permit să încetinești suficient de mult doar din recuperarea de energie cinetică.

Cu atenție și exercițiu, vei putea să conduci zilnic fără să mai fii nevoit să apeși frâna. Accelerația este impresionantă, iar Jaguar i-a conferit și câteva capacități off-road. Sigur, îl poți scoate și pe Model X de pe șosea și să mergi cu el pe asemenea teren, dar este destul de clar că aceste două modele nu sunt construite pentru aventuri pe teren accidentat.

Oricum, întâlnirea cu această mașină îmi confirmă bănuielile pe care le aveam de ceva vreme, pe care le împărtășeșc cu George. O să vedeți în clip despre ce vorbesc, dar până atunci vă spun că urmează să vedem mașini electrice foarte interesante de la mai mulți producători. Acestea vor deveni suficient de puternice și cu o autonomie suficient de ridicată încât să uităm cu toții de Tesla.

Nu sunt hater Tesla, dar compania americană încă are de rezolvat anumite probleme înainte să se bată cot la cot cu producătorii premium din Germania. Dar și cu alți producători de vehicule europeni, nu neapărat premium. Tocmai asta este problema Tesla, iar Elon Musk ar fi bine să se apuce de treabă și să repare greșelile făcute atunci când a ars etape pentru a sări în producție cu actuala gamă de modele. Surprinzătoare în materie de tehnologie, dar care încă au mici hibe la anumite aspecte practice.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1

  Să uităm cu toții de TESLA !?! .. Marian nu uita ca sunt primii care au făcut pasul spre electrificare, mașina de care vorbești astăzi apare după 10 ani de la prima electrică TESLA. Toată lumea a așteptat și așteaptă încă temători dezvoltarea tehnologiei. Legat de mașină arată bine, mult mai puțin practica și spațioasă față de model X, ecranul ăla central pe care îl lauzi atâta mi se pare destul de jos, poți vedea asta când ești filmat din stânga, îți cam muți privirea și destul de jos. Eu unul aștept modelul electric al celor de la Mercedes, cred că o să fie peste. Legat de materialele interioare nu cred că au îmbunătățit prea mult calitatea lor și asamblarea care la ultimele modele dezamăgește RĂU.

 2. 2

  Sa uitam cu totii de TESLA…!!! Nu cred ca este asa usor, experienta acumulata de Tesla in privinta masinilor electrice este mult peste ceea ce au ceilalti producatori in momentul de fata . De la aparitia lui TESLA ROADSTER in 2008 si pana acum au evoluat enorm , nu au asteptat ca toti ceilalti producatori timizi dezvoltarea tehnologiei, cresterea autonomiei , etc. Acum fiecare mare producator auto incearca sa ofere cel putin un model electric cu o autonomie “decenta“ care poate concura cu Tesla . Nu cred ca I-pace poate oferi acelasi spatiu interior ca model X si nici modularitatea acestuia . In privinta materialelor folosite si a calitatii asamblarii cred ca Jaguar mai are multe de invatat – uitati-va numai la criticile aduse de voi cu modelele marcii la care ati facut review anterior. Si un mare minus pentru I-Pace : daca imi spui ca o masina asa tehnologizata din 2018 nu poate sa se mentina intre marcaje la deplasare este inacceptabil , sistemul este atat de raspandit astazi …Eu unul astept modelul celor de la Mercedes si NU , nu sunt un fan inrait TESLA , incercam doar sa surprind realitatea

 3. 3
 4. 5

  Salut,
  Un mare minus il vad in lipsa condusului autonom ( sunt mega satul sa stau in coloana in Bucuresti).
  Navigatia este cu Google maps sau trebuie sa stau iar sa conectez telefonul ?
  Nu ne-ai spus nimic despre capacitatea portbagajului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.