MAMI

Da, mami.
Mami, sunt la Mega. Am luat X, Y, Z, ce ne mai trebuie?
Te pup, mami, ajung imediat acasă!

„Mami” e mama lui doar dacă vorbim despre un copil de cinci ani care face singur cumpărăturile sau care merge singur cu metroul. În toate celălalte cazuri, E SOȚIA! Sau iubita. În orice caz, partenera de viață, în niciun caz cea care le-a dat viață domnilor în cauză.
Cum ajung doi adulți să își spună unul altuia așa cum le spuneau părinților lor? De multe ori, „mami” apare în același timp în care în cuplu apare și un copil. Iar „mami” nu umblă niciodată singură, așa că „tati” e și el în fiecare propoziție. „Mami ne pregăteste masa”, „îl sunăm pe tati să aducă înghețată” , „mami, cumperi o sticlă cu lapte când ajungi?”, „tati, poți sa ne aduci mingea?”
Cum reacționează copilul? Mami ar trebuie să fie doar a lui, nu și a tatălui lui. La fel și tati. Mami și tati sunt părinții copilului.

Ce s-a întâmplat cu Iubito, Iubitule, Iepuraș, Dovlecel, Păpușă, Pisică, Motan și toate celelalte alinturi pe care le pot folosi oamenii într-un cuplu? Și, mai ales, ce s-a întâmplat cu Alex și Anca, Andreea și Dan, Ioana și Ștefan? De ce oamenii uită cum îi cheamă pe cei de care s-au îndrăgostit? Alintul este o dovadă de afecțiune, da…dar ai grijă ce fel de alint folosesti pentru a nu încurca rolulrile in casă.

photo source: Pixabay

Cum procedează când sunt în vizită la MAMI? Cui îi spun „mami”? Daca îi spun mamei „mami” și soției pe nume, mai răspunde soția? Nu i-a ieșit din reflex auzul numelui ei din gura partenerului de viață? Dacă amândouă răspund la „mami”, sau una dintre ele e „mama” și cealaltă „mami”, vă rog mult să-mi răspundeți, și cu detalii. Sunt foarte curioasă să aflu cum decurge o astfel de întâlnire.
Iar cand „tati” aude că fetița lui îi spune altui bărbat „tati”….nici nu vreau să mă gândesc. Nu sună bine deloc.
Dacă nu vi se pare ciudat să vă spuneți „mami” și „tati” la restaurant, în vacanță, când sortați hainele pentru mașina de spălat sau în vizită, nu vi se pare ciudat nici în cele mai intime momente ale voastre împreună ? În pat, mai exact.