Lotus Emira si Lamborghini Aventador vor produce ultimele modele pe benzină, Volkswagen deja promite oprirea producției tuturor modelelor cu ardere internă.

Anul trecut, Lotus a anunțat o schimbare radicală în abordarea proiectului ce include hypercar-ul Evija. Mutarea către vehiculele electrice a fost începută de modelul Lotus Evija, iar producătorul vrea să dezvolte o gamă de modele 100% electrice, iar ultimul Lotus cu motor pe benzină va fi lansat în cursul anului următor, ceea ce înseamnă că în 2022 deja va începe era electrică în cadrul Lotus.

Volkswagen și-a pus un target public afirmand ca până în anul 2035 nu va mai vinde mașini cu ardere internă în Europa, afirmând că în China și SUA, se va întâmpla eliminarea de pe producție a acestor motoare clasice mult mai târziu. Cei de la VW speră că în 2050 cel târziu, întreaga flotă de autovehicule produse de ei va urma sa fie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

BMW intenţionează ca anul acesta să dubleze procentul de automobile electrice produse, faţă de 2020. SUV-ul iX va fi un model complet nou și complet electric în gamă, când va apărea la începutul anului 2022.

Un start-up din Cluj a lansat o aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto, care digitalizează toate procesele ce țin de deținerea unui automobil și permite administrarea tuturor programărilor și a taxelor, și asta într-un singur loc.

Parteneriatul mult disputat dintre Bugatti și specialistul în tehnologie Rimac Automobili este acum oficial, cele două firme devenind o entitate independentă cu sediul în Croația.

Peugeot dezvăluie un hypercar 9X8 pentru 2022 Le Mans. Cel mai recent hypercar hibrid al Campionatului Mondial de rezistență are elemente de stil îndrăznețe.

Găsiți informații pe larg în clipul de mai jos: