Locuinţa pasionatului de lectură

Unora le strălucesc ochii atunci când zăresc o domnişoară frumoasă, însă ţie ţi se aprind călcâiele după romanele scriitorilor clasici. Prietenii tăi îşi fac programul în funcţie de meciurile de fotbal sau tenis, dar tu abia aştepţi să ajungi de la birou ca să vezi ce se va mai întâmpla în cartea lăsată pe noptieră. Dacă te regăseşti în exemplele de mai sus iar lectura reprezintă un hobby serios pentru tine, poate ar trebui să îi dedici un rol important şi în locuinţa ta, ca experienţa să fie completă şi, de ce nu, mai comodă şi mai placută.

Un colţ special

lectură

Dacă lectura şi cărţile reprezintă ceva important în viaţa ta, de ce să nu îi aloci un loc special şi în locuinţă? Bineînţeles, dacă spaţiul îţi permite, îţi poţi amenaja o cameră întreagă pentru această activitate, însă şi un colţ din dormitor este perfect. Nu-ţi mai lăsa cărţile în stive dezordonate lângă pat sau în jurul canapelei, ci cumpără un corp de bibliotecă sau câteva rafturi pe care să îţi depozitezi toate cărţile. În apropierea rafturilor, aşează şi un fotoliu comfortabil şi elegant din piele sau, pentru un look mai modern, unul de tip beanbag. Ca să nu ai probleme cu ochii, amplasează şi o lampă cu lumină caldă orientată către fotoliu. 

Afişează-ţi pasiunea

lectură

O casă prietenoasă şi elegantă are întotdeauna şi o notă personală, dată de pasiunile şi activităţile proprietarului, iar dacă cititul este hobbyul tău, arată asta şi celor care îţi trec pragul. Caută postere cu coperţile romanelor preferate şi înrămează-le sau unele pictate sau cu grafică inspirată din poveştile care te-au marcat. Poţi imprima citatele preferate pe feţe de pernă decorative pentru a le avea mereu în raza vizuală. Până şi cărţile pot deveni obiecte decorative interesante dacă alegi variantele bosate sau de colecţie.

Foloseşte tot spaţiul

Ştii şi tu cum e, uneori vrei şi una, şi alta, şi uite aşa ajungi cu o colecţie impresionantă de cărţi care nu-şi mai găseşte locul în bibliotecă iar rafturile sunt insuficiente. Şi câte rafturi să tot montezi? Dacă te afli în situaţia descrisă mai sus, trebuie să speculezi spaţiile pe care le ai deja, dar nu le foloseşti. Îţi poţi depozita din cărţi în lada de sub pat sau poţi lua un pat cu rafturi incorporate. Te poţi folosi şi de spaţiul de deasupra uşilor şi poţi monta rafturi chiar şi acolo, iar dacă locuinţa ta are plan liber, amplasează un corp cu rafturi şi în spatele canapelei, în stil american.

Locuinţa trebuie să fie locul tău preferat, oaza ta de linişte şi plăcere după o zi lungă la birou, aşa că un loc dedicat hobbyului tău va spori senzaţia de căldură şi confort. Cu un efort minim, îţi poţi crea un colţişor special, doar al tău, pentru clipe minunate alături de personajele preferate.