Jocurile gratis din luna mai – Console și PC

Suntem în pragul lunii în care toți părinții urmează să își scoată portofelul la înaintare pentru cei mici. Cum majoritatea vor vrea telefoane și tablete, m-am gândit și la o variantă mai ieftină dacă ai deja o consolă ori un PC. Anume, jocuri video gratis de pe Xbox One, PlayStation 4 și Epic Store.

PLAYSTATION 4

Dacă ești abonat PlayStation Plus și nu ai reușit încă să descarci jocurile gratis ale lunii, mai ai răgaz aproape o săptămână să prinzi două jocuri fantastice. Overcooked vine pe primul loc și țin să-ți spun că este oportunitatea perfectă ca să joci ceva alături de cel mic. Și nu numai, deoarece îl poți juca alături de jumătatea ta sau de prieteni fără nici cea mai mică problemă.

Pe locul doi vine What Remains of Edith Finch. Jocul durează puțin peste două ore și povestea sa este ieșită din basme. Chiar weekend-ul trecut l-am terminat pentru prima dată și pot spune că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din gaming pe care le-am trăit vreodată.

Xbox One

În tabăra verde avem ceva jocuri menite pentru vârste mai fragede, dar și pentru atunci când mai ai prieteni la tine și nu știți ce să faceți.

Marooners este primul și poate fi jucat până la șase jucători. Acțiunea este frenetică, te ține în priză, iar hărțile se schimbă exact când te aștepți mai puțin. Pentru cei mai slabi de inimă și puțin plictisitori avem The Golf Club 2019 unde poți juca în turnee de golf și să pretinzi că devii Tiger Woods. Apoi de pe Xbox 360 vin jocurile Earth Defence Force Insect Armageddon și Comic Jumper.

PC – EPIC STORE

Pe magazinul digital de jocuri care rivalează cu Steam avem Dauntless proaspăt lansat și Rime. Dautless vine ca o variantă gratis a lui Monster Hunter: World și dacă nu ai apucat să îl joci pe acesta din urmă și te ține PC-ul, îți recomand Dauntless. Rime este un joc curat, cu o grafică luminată și o lume fantasy care servește mai mult ca terapie decât ca un declanșator de adrenalină. Rime nu a distrus topuri când a apărut, dar merită încercat fiindcă este o experiență bună.

Cam atât pentru jocurile gratis care încă au rămas din luna mai, fiindcă ne revedem cu cele din iunie. Spor la joacă și numai bine!