Isuzu D-Max – SUV-ul Pick-up

Alegerea unei camionete (pick-up truck) părea până acum câțiva ani o treabă simplă. Ea trebuia să fie robustă, spartană, să care mult și multe și să treacă peste aproape toate obstacolele. Iată că azi, această alegere nu mai e atât de ușoară.

Camioneta a trecut de la utilitate la confort urban. 

Ca și cum SUV-urile nu erau de ajuns, mulți cumpărători s-au orientat spre camionete, astfel ele trebuie să devină tot mai spațioase, tot mai elegante, epatante (ceea ce erau oricum) și capabile să impresioneze vecinii sau prietenii.

Avem azi o mașină care a reușit perfect pasul acesta: ISUZU D-MAX

Isuzu este o marca mai puțin populară în Europa unde Ford, Nissan, Mitsubishi și Toyota îsi dispută piața.

Isuzu iese din lumea utilitară a camionetelor și prin răsfățul designului, a ornamentelor și opționalelor de la interior și mai ales cu cele 5 stele la Euro NCAP, pentru mulți cel mai drastic test de siguranță.

Deși avem un motor mic, de 1.898 cmc, cu o putere de 120 kW (164 cp) și un cuplu de 360Nm, și o cutie automată 6+1 trepte, tracțiunea 4×4 veritabilă își face treaba din plin, ampatamentul generos de 3.125 mm și unghiurile  de atac, respectiv de degajare (30.5 / 24.2) fac ca Isuzu să depășească liniștit toate obstacolele. Capacitatea de încărcare este și ea pe măsura unui Pick-up Truck: sarcina maximă autorizată e de 3.100 kg și capacitatea de tractare de 3.500 kg.

Isuzu are echipare și gadget-uri la interior care echivalează cu orice SUV: scaune, volan, schimbător și panourile ușilor îmbrăcate în piele, un ecran generos pe panoul central, lane control, avertizare de unghi mort în oglinzi și pe ecranul șoferului, controlul tracțiunii printr-un robinet, faza mare automata.

Bineînțeles că rămân și câteva elemente “old school” cum ar fi frâna de mână sau ceasul de pe ecranul central.

Intrați pe link să vedeți un review frumos cu o mașină … interesantă!