“Nu încerca!”  Aşa se numeşte primul capitol al cărţii “ The subtle art of not giving a f**k!”, veritabilă revoluţie în materie de self-help, publicată de Mark Manson. Manson, altfel, un blogger de succes, nicidecum scriitor, de numai 33 de ani,  pune de la început pe masă povestea scriitorului american Charles Bukowski. Un personaj mult prea boem până şi pentru Hollywood. Şi care a dat lovitura tocmai pentru că, aşa cum avea să recunoască, nu l-a preocupat deloc acest aspect. Doar… a făcut ceea ce ştie. Acceptându-se și mai ales, acceptând realitatea. Inclusiv posibilitatea de a fi ținut în șuturi și refuzat categoric. Reţineţi ideea şi căutaţi cartea, merită!

Ne raportăm şi noi la acest “Nu încerca!” astăzi, pentru a împărţi un pic taberele. Sunt oameni care pun mâna şi fac din pasiune. Şi o fac pentru ei, dar fără să ţină cont de asta. Totul vine apoi ca o mănuşă a succesului, peste fiecare aspect important conform oricăror clasificări sociale, personale, spirituale și așa mai departe. Familie, carieră, bani, sănătate, şanse. Şi mai sunt, apoi, oameni care îşi măsoară mereu existenţa cu a altora. Iar tot ce fac, fac pentru că trebuie. Societatea le dă unitatea de comparaţie, ei o pun de-a stânga sau de-a dreapta şi…dă-i şi luptă! Fiecare îşi alege jumătatea de teren.

Răzvan Pascu a sesizat asta de tânăr. Fără să pipăie și să urle “Este!” și-a dat demisia, după şapte ani petrecuți prin corporații. Și a început să scrie pe blog despre ce îi plăcea cel mai mult: călătoriile. Şi aşa, banii îi băga, invariabil, în city-break-uri prin Europa, despre care le tot povestea prietenilor săi. Care, la rândul lor, îl asaltau cu întrebări. În scurt timp, jucăria s-a transformat în proiect profitabil. Iar el a devenit consultant în turism. A înfiinţat propria agenţie de PR, Marketing & Events. Şi s-a şcolit suplimentar, întâi cu un Executive MBA la Universitatea de Business și Economie din Viena. Apoi, prin cursuri de Global Strategy la Carlson School of Management, University of Minnesota, SUA.

La 32 de ani, Răzvan stă în spatele multor campanii de conţinut pe turism. Plecate chiar de pe blog. A dezvoltat programe pentru turiștii străini –  de altfel, după interviu, chiar avea o călătorie de grup în Covasna –   si nu o dată i s-a oferit ocazia de a lucra direct cu ministerul Turismului. Deocamdată, nu a acceptat. Nu a spus însă nici “nu” când l-am întrebat dacă se vede ministru.

Cunoașteți, așadar, astăzi un antreprenor înțelept. Care face, în continuare ceea ce îi place și ceea ce știe mai bine. Un om care a înţeles cu ce se mănâncă viaţa pe pâine. Care muncește 16 ore pe zi, dar e bucuros în primul rând pentru că are o familie minunată.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Interviu susținut de BCR.

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Foarte bun interviul. Chiar eram curios sa il cunosc putin pe Razvan Pascu. Mai vrem astfel de interviuri (stiu ca tii cont de parerile nostre)?‍♂️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.