Instagram | Primii pași

De când mămicile, bunicile, mătușile, vecinele și unii dintre profesori au ajuns activi pe Facebook, tinerii au migrat spre alte rețele de socializare. Snapchat a dominat vreme de câțiva ani, iar Instagram i-a stat în coastă. Acum, rolurile s-au inversat. Instagram, un produs gândit iniţial pentru pasionaţii foto, a împrumutat din funcționalitățile concurenţei Snapchat, de pe la Messenger și chiar Facebook. A devenit, de fapt, o aplicaţie complexă, cea mai populară în rândul tinerilor.

În România, creșterea este spectaculoasă. În 2016 aproximativ 400.000 de români foloseau aplicația. În 2017 s-a ajuns la aproape 2,3 milioane de utilizatori. Cei mai mulţi au până în 24 de ani. Cum îți faci un cont de Instagram nu are rost să-ți explic. Dacă totuși ești novice în domeniu, ai un tutorial aici. În schimb, sunt astăzi aici să-ți povestesc care sunt primele lucruri de care trebuie să ții cont, dacă vrei să devii popular pe Instagram. Nu strâmba din nas!  Știi vorba aceea “Să fii popular pe rețelele de socializare este ca și cum ai fi bogat cu banii de la Monopoly”? De ce îți faci cont pe o astfel de platformă? Exact!

Bun, pe lângă motivația fermă legată de reticenţa puştimii față de mătuși, mămici și tătici băgăreți, popularitatea aplicației se trage de la faptul că este foarte curată.  Sigur, există și aici o mulțime de conturi mai “din topor”, cu pisici, flori, mesaje motivaționale și reclame lipsite de sens. Dar… dacă nu le dai follow, nu le vezi. Iar algoritmul este magic: îți învață obiceiul de consum și îți arată DOAR poze la care chiar ai vrea sa te uiti! Cel mai important aspect cade însă în sarcina ta, dacă vrei succes! Cum faci şi cum postezi poze? Păi, uită-te un pic în jur. Vei observa imagini artistice, de calitate. De la încadraturi, culori, mesaje și chiar unele artificii legate de așezarea lor în pagina personală. Sunt o mulțime de tips & tricks pentru a da plus valoare contului tău, iar astăzi îți prezint câteva dintre ele.

Spor la postat!