[VIDEO] În jurul lumii cu un Ford T

Ce faci atunci când nu ești decis unde să îți petreci vacanța? Dai cu banul, alegi la întâmplare sau, pleci într-o excursie în jurul lumii. Cel puțin asta au făcut Dirk și Trudy Regter, un cuplu de olandezi, care nu au știut unde să își petreacă vacanța în 2012. Însă asta nu e tot. Cei doi au făcut acest tur la volanul unui Ford T din… 1915. Da. De mai bine de o sută de ani.

Călătoria celor doi a început în 2012, din satul Edam, în care locuiesc, până în Cape Town. Au străbătut Africa de la Nord la Sud, în 180 de zile și 22.000 km parcurși. Următoarea etapă a călătoriei a fost în 2013 prin Statele Unite și Canada. De data aceasta au avut de străbătut cu 6000 de km mai mult, cu numai un pneu și un alternator schimbat. A urmat apoi America de Nord, prin Columbia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguai, Brazilia. Pe drumuri asfaltate, pietruite, prin apă și prin deșert. Toate acestea la volanul unei mașini cu spițe de lemn. Derk spunea că numai cu o astfel de mașină poți face un tur al lumii pentru că, este flexibilă, de încredere și poate fi reparată singură.

Noua Zeelandă, Australia și Asia au urmat. În 2014, cei doi s-au întors în Europa, iar într-o excursie în Belgia, au fost acroșați de un camion pe autostradă. Mașina a fost distrusă având serios avariate osiile față și spate. Din fericire cei doi au scăpat doar cu câteva zgârieturi. După incidentul din Belgia, cei doi speră să se întoarcă la volanul Ford-ului T cât mai curând, pentru a-și putea continua călătoria. Sperăm să auzim din nou de ei.