Idei pentru weekend

Bună dimineața! Dacă ai primit notificare și ne citești în drum spre birou sau școală încep prin a-ți ura să ai o zi bună și cât mai ușoară! Dacă ești dintre aceia care ne râde-n nas de acasă te salutăm și pe tine și-ți urăm odihnă plăcută! Deși nu pot să te mint, sunt un pic invidios. Dar pentru că este vineri, sau cum îmi place mie să-i spun “cea mai frumoasă zi a săptămânii”, trebuie să ne creionăm în minte câteva idei de activități pentru weekend. Nu mă înțelege greșit. La capitolul planuri intră și dormitul, statul în fața televizorului și lenevitul. Dar pentru cei care au în plan să părăsească confortul locuinței și au chef de ceva activități recreative, am pregătit deja binecunoscuta listă.

Idei pentru weekend

Pentru ziua de vineri m-am gândit la un loc liniștit, numai bun pentru a încheia o săptămână grea. Cafeneaua se numește Matcha Bar, iar dacă ai recunoscut, ambele cuvinte ce alcătuiesc numele înseamnă că bănuiești despre ce este vorba. Dacă nu, îți explic imediat. Matha ete un ceai Japonez care de prin 2015 este extrem de popular în Statele Unite și care de curând este pe val și la noi. Așa se face că avem și noi parte de un templu al ceaiului verde. Matcha este de fapt și de drept o pudră verde obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Tehnica prin care este obținut îl face mai scump decât ceaiurile verzi obișnuite, dar îi oferă în plus și o gamă largă de utilizări. Înghețată matcha, budincă, prăjituri și tot felul de preparate care au la bază acest ingredient. La fel ca în cazul ceaiului verde clasic, și Matcha este plin de minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți. Dar să revenim la micuțul și simpaticul nostru bar din inima Bucureștiului, pe Bulevardul Dacia, la parterul unei case. Decorul este unul tipic japoez, cu mult roz, alb și culori pastelate. S-ar putea să nu te simți prea comod, dar prietena ta cu siguranță va fi fermecată de întregul peisaj. Barul oferă o mulțime de preparate pe bază de Matcha, dar și preparate clasice. Prețurile nu sunt deloc mici, de exemplu un cocktail costă 23 de lei, iar o supă 21.

Idei pentru weekend

Ce facem sâmbătă? Propun o seară la film, iar primul care îmi vine în minte este Us în regia lui Jordan Peele. Filmul spunea povestea frământărilor unui copil, cu traume și probleme nerezolvate, readuse în prim plan de o serie de coincidențe bizare. Adelaide, personajul principal, trăiește tot mai intens cu părerea că ceva cumplit urmează să i se întâmple familiei ei. Lucrurile tind să se complice, iar apogeul frământărilor apare după ce ea și familia ei se întorc la casa lor de vacanță. N-am să-ți spun mai multe pentru că nu vreau să-ți stric surpriza, dar și pentru că nici eu nu l-am văzut. Filmul are premiera astăzi, 22 martie, și rulează în toate cinematografele din țară.

Duminică este ultima zi de relaxare a weekendului, așa că zic să profităm din plin. Ne bucurăm de mai multe ore în pat, ne relaxăm, dar zic să facem și ceva interesant. Pe seară, m-am gândit la un spectacol de stand up comedy. La Restaurantul Cabana vei putea râde, de la ora 20:30 alături de Ionut Rusu & Andrei Ciobanu. Prețul biletului este de 33 de lei.