Hyundai i30N Fastback – muzică din țevile de eșapament

Hyundai i30N Fastback Performance este o mașină cu un design care a fost creat special pentru performanțe dinamice. Cel mai bun exemplu aici este grila tip fagure care a fost optimizată pentru o răcire mai eficientă a motorului și prizele de aer care reduc turbulențele în pasajele roților și care ajută la răcirea mai rapidă a frânelor. Componentele lui i30 N sunt mai ușoare și contribuie la îmbunătățirea agilității și a manevrabilității.

Jantele pe 19″ de pe acest model se potrivesc de minune cu tot ceea ce înseamnă exteriorul mașinii. Chiar și acestea sunt mai ușoare cu 14,4kg în comparație cu cele existente pe modelul anterior. Ce face sexy această mașină sunt farurile cu led în formă de V, stopul în formă de triunghi care a fost inspirat din Formula 1 și evacuarea dublă care se aude extrem de bine.

Există două modele de i30N Fastback Performance, ambele cu motor de 2L și 280 de cai putere. Diferența dintre cele două este aceea că una are o cutie de viteze automată în 8 trepe și una are o cutie de viteze manuală în 6 trepte. Avantajul cutiei automate este acela că oferă o accelerare de la 80km/h până la 120km/h în doar 3,5 secunde, ceea ce este cu 3 secunde mai rapid decât timpul pe care îl poate scoate cutia manuală. Această variantă de top a mașinii are un cuplu maxim de 392Nm și o viteză maximă 250km/h.

Pe partea de interior găsim scaunele N, care te strâng foarte bine și nu-ți dau voie să te miști aproape deloc în viraje. În rest, interiorul este relativ simplu, în mare parte se găsesc materiale din plastic, dar în schimb scaunele sunt acoperite cu alcantara. Ai destul de mult loc și ca pasager pe locurile din spate și scaunele sunt la fel de confortabile ca cele din față. Ecranul central are o diagonală de 10 inci și este compatibil Apple CarPlay și Android Auto. Varianta de Fastback a mașinii are un portbagaj de 450 de litri și este cu 55 de litri mai mare decât varianta Hatchback a acestui model.

Ai un control foarte bun asupra mașinii și te simți mereu în siguranță, făcând i30N Fastback o mașină de oraș, de drum lung șicu siguranță, o mașină cu care să mergi pe circuit. Prețul său este de 37,794 de mii de euro.