A venit momentul să vorbim despre cadouri. Da, de acum, din timp. Nu cred că vrei să alergi pe ultima sută de metri prin mall și oraș după cadouri pentru cei dragi. Îți propun să te organizezi din timp, așadar gândește-te deja cui trebuie să cumperi cadouri și mai ales ce buget vrei să aloci. Crede-mă! Nu vrei să ajungi în ziua de Crăciun și să cumperi ce a mai rămas sau și mai rău să uiți de cineva. Deja magazinele sunt pline, agitația este mare, iar stresul devine din ce în ce mai apăsător. Mergi relaxat la cumpărături, alocă mai mult timp pentru a analiza oferta și prețurile, iar astfel cumpărăturile nu mai devin o corvoadă.

Astăzi m-am gândit să fac o serie de articole cu idei de cadouri dedicate mai multor categorii. Începem cu idei de cadouri pentru familie. De la părinți, frați surori, bunici, unchi, mătuși și așa mai departe.

Articole vestimentare

Dacă misiunea de-a cumpăra cadouri ți se pare complicată, stai să vezi când trebuie să le cumperi celor dragi, în special bărbaților. Știm cu toții cât de greu este să-i cumperi unui bărbat un cadou. Mai ales dacă acesta nu are vreo pasiune care să-ți simplifice căutările. Cu o cămașă, o cravată ori un set de butoni nu ai cum să dai greș. Chiar dacă nu este genul care să poarte cămăși în fiecare zi, un astfel de cadou nu are cum să nu-i fie de folos. Până la urmă orice bărbat trebuie să aibă cel puțin o cămașă în garderobă, iar una sigilată numai bună pentru o urgență este cu atât mai potrivită.

La fel de sigură este și alegerea unei perechi de pantofi clasici. Dacă-i știi măsurile și în mare parte gusturile, o pereche de pantofi este un cadou perfect. Totuși, dacă nu îl cunoști într-atât cât să-i cumperi o pereche colorată, ori vreun model mai deosebit, mergi pe clasic. Clasicul este întotdeauna o idee bună! Eu, de exemplu, am ales pentru tatăl meu această pereche de pantofi. Știu deja că are o pereche asemănătoare, de la același brand și cu siguranță se va bucura pentru o pereche nouă.

Tech

Nu știu cum sunt ai tăi, dar din atehnicii care abia reușeau să înțeleagă cum se folosește un telefon mobil cu touchscreen, au ajuns acum să stea pe Faceebok, să mă sune cu video pe Whatsapp, să își caute accesorii smart pentru casă și să își comande online. Mai că-mi vine să-l întreb pe tata ce iOS are instalat. Așa se face că de ceva timp tata îmi tot bate apropuri legate de camere video pentru mașină, dacă nu cumva avem pe la studio una bună pe care să i-o recomand. Am înțeles mesajul, așa că îi cumpăr o cameră video pentru mașină. Am ales una de la PNI pe care colegii mei mai pricepuți mi-au recomandat-o. Mai am în plan să-i cumpăr câteva electronice pentru mașină și casă, dar urmează să mă decid.

Goodies

Dacă nu-l cunoști foarte bine pe cel căruia urmează să-i faci un cadou, nici o problemă. O sticlă dintr-o băutură fină pe care știi că ar savura-o cu plăcere este o idee mai mult decât bine-venită. Chiar dacă nu știi ce whiskey bea, ori dacă alege romul în detrimentul ginului, o băutură bună este cu siguranță un cadou pe care-l va aprecia chiar și cel mai pretențios bărbat. Colecția lui cu băuturi fine va fi mai bogată și își poate delecta simțurile și cu alte gusturi și arome. Poate chiar îi trezești o nouă pasiune.

Vrei sfatul meu? Încercă să-i cumperi băutura pe care știi că o bea, dar alege-i una de la un alt brand. Cu siguranță are deja câteva sticle din whiskey-ul lui preferat și cel mai probabil va mai primi și altele. Așa că, fii original și cumpără-i ceva nou. Suprinde-l. Eu aș alege un whiskey irlandez frumos echilibrat, distilat în stil tradiţional maturat timp de 15 ani. Este vorba despre Redbreast 15 pe care l-am degustat acum ceva timp alături de colegii mei și de care am rămas plăcut impresionat. Preferă romul? Încearcă un rom cubanez autentic Havana Club șapte ani.

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Salut. Ai putea te rog să scrii o serie de articole mai detaliate despre îmbrăcăminte, stiluri vestimentare ( asortarea pieselor) ?

    • 2

      Vom insista și noi pe acest subiect, Răzvan știe cel mai bine să se asorteze, mai ales la capitolul stil :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.