Adevărul meu este că jocurile video sunt cea mai avansată formă de artă. Iar Days Gone este aici să reafirme acest lucru. În timpul celor 30-40 de ore de gameplay, vă promit că am rămas fără respirație de multe ori în desfășurarea firului narativ. Fiindcă sunt unele întorsături de intrigă care pur și simplu m-au pus la pământ. Nu știu cum să o spun altfel, dar Days Gone a devenit jocul meu preferat. 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

În primul rând povestea din Days Gone este incredibilă. Ca lungime și compoziție este de echivalentul unui serial. Are o anvergură extraordinară și genialitatea cu care a fost pusă în scenă este aproape de neechivalat. Storytelling-ul a întrecut aproape orice există și a spart plafonul pe care The Last of Us l-a creat în urmă cu șase ani.

Image result for days gone photo mode

Începe cu o intrigă destul de simplă dar intervin situații care complică totul în moduri la care nu te aștepți. Intri în rolul lui Deacon, un biker dur cu propriul set de legi în care trăiește. Interpretarea actorului din spate este transcendentală. Dialogurile și interacțiunile dintre Deacon și celelalte persoane sunt demne de o carte pe care nu o mai poți lăsa jos. Situațiile sunt gândite și scrise cu o profunzime aparte. Nici una dintre nu este ieftină în conținut ori poți spune că există doar să încarce jocul. Aparent, la studiourile Bend au câțiva dintre cei mai buni scriitori din industrie.

Personajele peste care dai sunt excepțional jucate de către actorii din spate și nu ai cum să nu te apropii de ei ori să îi detești. Indiferent care ar fi cazul, ceva te mișcă la ele. Mai ales că animațiile faciale sunt excelent realizate și asta face ca umanitatea lor să fie aproape tangibilă.

Din punct de vedere tehnic, jocul arată fenomenal. În primul rând, este open world. Adică lumea este extrem de vastă. Grafica personajelor menține același nivel de detaliu și acestea se văd curat ca lacrima. Au șlefuit jocul cât de bine au putut și rezultatul final este o încântare vizuală.

Armamentul din Days Gone e fix ce trebuie. Chiar dacă mecanica de gameplay se bazează pe colecționarea de resurse, găsești și arme de nivele diferite. Totuși ce îmi place enorm la ele este sound design-ul. De prima dată când am tras cu un shotgun, a duduit canapeaua de sub mine. Fiecare împușcătură este menită ca un deliciu sonor și vizual.

Sistemul de progresie din joc este unul de bază. Câștigi experiență din măceluri, din misiuni și Deacon crește în level. Apoi deblochezi o groază de trăsături sau opțiuni care îți fac viața mult mai ușoară. Devii din ce în ce mai eficient la genocid uman sau supranatural. Mă refer la hoardele infectate de non-zombie/zombie peste care dai. Dar până și povestea din spatele acestora este fascinantă.

Pentru mine cel puțin, Days Gone are una dintre cele mai bine spuse povești peste care am dat. Execuția este pur și simplu ireproșabilă și îmbinarea dintre performanțele actorilor, a graficii, a sunetului și așa mai departe face ca acest joc să fie pe primul loc în lista mea.

 

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2
    • 3

      PS4 Pro duce 4K și pe un TV 4k se vede foarte bine, pe când celălalt se vede mai blurry pe un 4K. PS4 Pro este mai puternic și jocurile merg mai bine pe el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.