Fratele mai mic al lui URUS

n episodul de săptămâna aceasta am vorbit despre proaspăt lansatul noul Lotus Eletre, despre noul Kia EV9 SUV, despre Toyota GR Corolla, care este rivalul direct al Hondei Civic Type R și alte subiecte interesante.
Am vorbit puțin și despre cine a inventat claxonul și în ce an. Este vorba despre Miller Reese Hutchison, care a inventat claxonul în anul 1908. În acea perioadă, claxonatul era o chestie care ținea de politețe, nu ca în zilele noastre.
Să vă spun câteva lucruri pe scurt despre Lotus Eletre. Este primul SUV construit vreodată de către Lotus. Mașina are două motoare electrice, unul pentru puntea față și unul pentru puntea spate. Împreună produc 600 de cai putere, iar mașina va face suta de kilometri pe oră în mai puțin de 3 secunde. Eletre are un pachet de baterii de peste 100kW/h, ceea ce va face ca autonomia să fie de aproximativ 560km. Mașina va avea patru moduri de condus: Range, Tour, Sport și pentru prima dată în istoria Lotus, off-road. Prețul de pornire pentru această mașină va fi în jur de 100 de mii de lire. Pare mai fancy când spui un preț în lire.
Mai departe am promis că voi vorbi despre Range Rover 2022…Pardon, Kia EV9 SUV. EV 9 mi se pare că seamănă destul de mult cu Range Rover, dar mă puteți corecta fără probleme în comentarii dacă nu sunteți de aceeași părere. Electrica aceasta este deocamdată doar un concept, dar în mare parte așa va arăta mașina când va fi lansată în 2023. EV9 va folosi foarte multe componente electronice care au fost folosite și pe modelul EV6, mașină care a fost votată drept mașina anului 2022.
A fost ”tizuită” noua Toyota GR Corolla și îmi place cum arată. S-ar putea să aibă același motor de pe GR Yaris, cel în 3 cilindri cu 261 de cai putere. Astfel că ar trebui să facă 0-100 în aproximativ 6 secunde, ceea ce nu e rău deloc. Prețul ei de pornire va fi unde în jur de 40 de mii de lire.
Am lăsat mașina scumpă mai pe final. Spectre este prima mașină electrică construită de Rolls Royce și se află din ce în ce mai aproape de debutul său de la sfârșitul anului. Momentan aștept să aflu mai multe detalii despre câți cai putere va avea și care va fi autonomia, dar cu siguranță nu voi fi dezamăgit.
Dacă sunteți curioși, vă las un link mai jos către videoclipul integral.