VIDEO – Povestea brandului Formula 1

Astăzi dăm viteză celui mai bărbătesc brand de până acum. O să îți povestesc despre istoria brandului Formula 1 și am să îl așez exact unde își are locul în întreaga istorie a curselor de mașini. Prima mașină a fost construită în Franța, și nu în Germania, așa cum s-ar aștepta toată lumea. Acesteia i-a fost dată prima cheie în anul 1769 și a fost făurită de Nicolas Joseph Cugnot, un lucrător al statului ce avea misiunea să construiască un mijloc de transport pentru armament. Au trecut apoi 115 ani până ce Gottlieb Daimler a pus în funcțiune primul motor cu ardere internă iar de atunci n-a mai fost mult deloc până la startul primei liniuțe.

Imediat după, cursele au devenit un obicei. Erau din ce în ce mai răspândite. De aceea următorul pas a fost evident. Înființarea unui campionat la nivel mondial. Mai toate planurile au fost amânate din cauza celui De-al Doilea Război Mondial însă imediat după încetarea războiului a fost înființată FIA, Federația Internațională de Automobilism. Startul primului campionat mondial de Formula 1 a fost dat pe 13 mai 1950 unde s-au aliniat 21 de piloți.

De atunci, multe s-au mai întâmplat și multe s-au mai schimbat. De la accidente devastatoare până la piloți ce au intrat în istorie. Te invit să urmărești mult mai pe larg povestea brandului Formula 1.