VIDEO – Evanghelia Gaming-ului | EP. 02 | PS4 vs. Xbox One

În primul episod evanghelic despre Războiul Consolelor am acoperit vremurile apuse ale consolelor PS2, PS3, primul Xbox și Xbox 360. Dar acum a venit timpul pentru gama PlayStation 4 și Xbox One.

Ca și în prima ediție, m-am concentrat pe tendințele mișcărilor de pe piață, anunțurile publice, mișcările de marketing ale companiilor, punctele lor forte sau „perlele” pe care le-au scos. Atenție, nu am propovăduit despre ce face fiecare consolă în parte. Dar am inclus inovațiile fantastice pe care Sony și Microsoft le-au adus industriei de gaming.

Pe PS4 Slim l-am lăsat în afara discuției fiindcă nu reprezintă vreun salt tehnologic revoluționar. Nici de PS Vita nu am menționat, fiindcă această consolă portabilă ar fi mai mult de sine stătătoare. Poate ar merge o comparație cu Nintendo Switch, dar nu în pilda de astăzi. Totuși cine știe ce rezervă viitorul (wink, wink).

Așadar în materialul video veți afla despre istoria acestei generații de console. Cum a început fiecare, ce drum au parcurs și unde sunt acum. Mai mult de atât, am scos la lumină cine a avut cel mai bun start dintre PlayStation 4 și Xbox One și cine a gafat execrabil încă de la lansarea noului produs.

De asemenea, am perorat despre turul de forță cu care Sony ne delectează de 5 ani încoace. Mai anume, cum a făcut diferența și care a fost cheia succesului cu care PlayStation a cârmuit fregata japonezilor spre oceanele fructoase și calme.

Nu în ultimul rând, ce lucruri „năstrușnice” au avut de spus anumiți șefi de la Microsoft, ce părere a avut Bill Gates despre o posibilă vânzare a diviziunii lor de gaming, cine a venit în locul cui și cum a readus la suprafață o corabie care părea că are un traseu menit pentru un submarin și nu pentru un vas de război.

Dar atât cu discursul momitor tipărit și tot ce mai am de spus este că vă invit cu mare drag să vizionați Evanghelia Gaming-ului Ep.02.