VIDEO – Nintendo Labo, sau cum să te joci cu carton

Printre coloșii Fortnite, PUBG, God of War, Far Cry 5 și așa mai departe, anul acesta a apărut de nicăieri ceva atât de unic, încât gamerii nici nu au știut cum să reacționeze. Japonezii de la Nintendo au venit cu o inovație care are la bază o tehnologie inventată prin 1800: cartonul!

Nintendo sunt recunoscuți în lume pentru originalitatea lor. Consolele video sunt aparte, ba chiar ei s-au jucat cu ochelari de VR încă din anii 90. Nu au prins, dar asta e altă poveste. Anul trecut au ieșit pe piață cu Switch, consola portabilă care a distrus recorduri istorice în vânzări. Cu peste 17.8 milioane de console vândute în puțin peste un an de existență, analiștii din industrie preconizează că în 2018 vor întrece în vânzări totale chiar și Xbox One care s-a lansat în 2013.

Ei bine, anul acesta, mințile sclipitoare de la Nintendo au zis să vină cu o inovație care nu are măruntaiele pline de tranzistori și nu se poate conecta la priză: Nintendo Labo. Îl puteți privi că pe un un kit de construit, care îi va pune pe cei mici la treabă și le va testa abilitățile de logică și perspicacitate.

Fiindcă ei trebuie să construiască din aceste simple planșe de carton, adevărate invenții care intră perfect în sinergie cu utilitatea lui Switch. Printre minunile pe care copiii le pot descoperi se numără mașina teleghidată, undița mega-distractivă, o motocicletă, o casă, iar pentru cei cu adevărate abilități artistice, un pian.

Foarte important e faptul că acestea sunt 100% funcționale. Nu sunt pur și simplu un Lego din carton. Ele se montează pe Switch și acțiunea se întâmplă pe ecranul consolei. Poți face mașinuța să meargă, să folosești undița exact ca în realitate sau cânți la pian ca un mic Mozart. Kit-ul de baza îl poți găsi în magazine în jur de 250-300 ron, iar preferatul copiilor, care îi vor transforma în roboți vii pe două picioare, vine tot cam la același preț.  

Așa că eu și Marian, ca doi oameni maturi cu mintea la cap ce suntem, am spus că „trebuie neapărat să încercăm” și să vedem despre ce e vorba. Zis și făcut! Ne-am pus la treabă și ne-am găsit nebănuitori, transportați în vremurile copilăriei în care singurele ecrane erau în sufragerie sau la cinematograf.