Elemente esențiale pentru toamnă

edf

Din punct de vedere al culorilor toamna este cu siguranță cel mai frumos anotimp. Natura se joacă cu nuanțe de ocru, galben, oranj și griuri, iar ținutele asortate cu natura sunt de-a dreptul spectaculoase. Motiv pentru care îți recomand să te inspiri din aceste nunanțe și să le combini cu mult curaj. Despre culorile populare în acest sezon am vorbit într-un material anterior, așa că acum vorbim despre câteva piese esențiale pe care îți recomand să le ai în vedere. Asta nu înseamnă că trebuie să uiți total de hainele pe care le-ai cumpărat sezonul trecut și că este timpul pentru o nouă sesiune de shopping. Dacă mi-ai ascultat sfatul și ai cumpărat întotdeauna în funcție de ce haine ai deja și ți-ai calculat în minte mai multe combinații cu sigurață și anul acesta vei avea cu ce să te îmbraci și mai mult decât atât să te și simți bine. 

Îți recomand doar să-ți alegi unele dintre aceste elemente pe care să le adaugi celor pe care le ai deja și astfel să dai un suflu nou ținutelor tale. Am ales elemente esențiale, în culori potritive pentru sezon, așa că merg combinate între ele, dar și cu ce ai deja.

Trenci sau pelerină de ploaie

Elemente esențiale pentru toamnă
Trenci Burberry, Pelerină Zara

Toamna este sezonul ploilor, iar o pelerină de ploaie este printre elementele vestimentare pe care trebuie neapărat să le ai în vedere. Pentru aceia dintre voi care preferă ținute elegante sau casual, trenciul este alegerea potrivită. O piesă vestimentară clasică cu care nu dai greș niciodată și care oferă o notă aparte ținutelor tale. Thomas Burberry este considerat a fi inventatorul acestui element vestimentar care și astăzi este la fel de apreciat și căutat.

Există și alternative pentru cei care preferă ținutele mai relaxate și care poartă mai mult sneakers, hanorace și pantaloni joggers. Pelerine de ploaie colorate, din fâș ori din materiale cerate sunt o piesă de rezitență în acest sezon. Am văzut o mulțime de modele intersante la brandurile care fac echipamente de sport, dar și la brandurile de nișă. Poți alege fie o jachetă lungă, fie un hanorac scurt cu glugă. Mi se par de asemea interesante și pelerinele de ploaie transparente care protejeză de ploaie, dar lasă la vedere ținuta de care sigur ești mândru. Așa că, poți lua în calcul și această variantă. 

Maleta

Malete Zara

Cu toții am detestat helăncile în copilărie, iar mulți dintre noi nu au trecut nici acum peste neplăcerile create. Însă, fiind unul dintre aceia care a descoperit cât de comode și plăcute pot fi, contrar a tot ceea ce credeam, îți recomand să-ți reconsideri părerea despre ele. Pe lângă faptul că sunt foarte confortabile și călduroase deși sunt destul de subțiri, maletele oferă o notă aparte ținutelor tale. Inițial era considerat un element de lenjerie intimă și era purtat întotdeauna pe sub alte haine, însă maleta a evoluat și și-a schimbat rolul. În plus, era purtată cu preponderență de clasa muncitoane și marinari, deci nu era deloc un articol vestimentar cu clasă. Lucrurile s-au schimbat însă atunci când vedete precum Bob Dylan sau Marilyn Monroe au început să poarte maleta la ținute de zi cu zi sau chiar la evenimente importante. 

Dacă te-am convins alegi pe cele din bumbac 100%, ori pe cele cu un procent cât de mic de cașmir. Acesta îi oferă o textură ușoară, plăcută și devine chiar mai eficientă termic. Dacă nu ești alergic la lână ai opțiune și din acest material. Când vine vorba de culori ai de unde alege fără probleme. O preferință personală sunt maletele camel și negre, dar îmi plac și cele burgundy, albe ori colorate. Alegerea îți aparține și de data aceasta!

Bluze și hanorace

Hanorac Gucci, Bluză Zara

La fel ca în cazul pelerinei de ploaie, bluzele și hanoracele sunt varianta pentru cei care preferă ținutele mai relaxate. Ei bine, eu sunt dintre aceia care preferă să poarte adesea bluze și hanorace largi și colorate în detrimentul maletei. Mă simt mult mai comod, mai în elementul meu, iar dacă bluza este și un pic supradimensionată cu atât mai bine. Și aici ai de unde alege. Dacă stau să mă gândesc mai bine, ai chiar mai multe opțiuni. Negre, albe, colorate, cu tot soiul de inserții de material, cu patch-uri ori cu broderii. Hanorace sport cu logo-uri ori cu mesaje, bluze slim ori largi. Toate sunt o opțiune pentru sezonul rece în care nu vrei să pui prea multe staturi pe tine, dar nici nu vrei să faci frigul. 

Botine Chelsea

Elemente esențiale pentru toamnă
Botine Zara

Știi deja că în materie de încălțăminte pentru sezoanele reci botinele Chelsea sunt preferatele mele. În primul rând din pricina faptului că sunt foarte leneș de fel și în al doilea rând datorită faptului că sunt foarte versatile. Dacă te temi cumva să porți încălțăminte din piele întoară uită de asta. Există soluții care protejează materialul și care îl fac totodată impermeabil. În cazul în care nici asta nu te convinge, poți alege varianta din piele.