Elemente care dau un aspect ieftin locuinţei

Te-ai străduit din greu să îţi amenajezi casa, ai răscolit internetul, ai studiat toate cataloagele şi magazinele şi ai investit timp şi bani ca să obţii atmosfera perfectă. Te-ai gândit şi la partea practică, dar şi la stilul care ţi s-ar potrivi cel mai tare, însă sunt câteva lucruri care pot avea un efect nefast, creând impresia unei amenajări ieftine, negândite, iar cea mai păcătoasă parte e că sigur şi tu le ai prin casă, fără să vrei, pentru că ele nu sunt din cale afară de evidente. Altele s-au strâns în timp şi nici nu ai observat sau pur şi simplu nu ai avut cum să prevezi că ele îţi pot influenţa negativ spaţiile.

Dezordinea şi aglomeraţia

Elemente care dau un aspect ieftin locuinţei

Dacă ai tendinţa de a strânge diverse lucruşoare, te anunţăm cu regret că acest lucru va avea şi un impact vizual negativ, pe lângă faptul că te vor încurca. Primul spaţiu cu care vizitatorii vor avea contact este holul iar dacă acesta e inundat de pantofi, paltoane aruncate aiurea în cuier şi diverse alte lucruri uitate acolo, locuinţa ta va părea din start dezordonată şi ieftină. Nimicurile adunate pe masa din living sau prin bibliotecă vor face ca totul să pară lipsit de ordine, încărcat şi întâmplător. Din fericire, pentru dezordine, există soluţii rapide şi de efect care să te scutească de atmosfera sufocantă dar care să creeze şi o imagine elegantă şi matură. Aruncă rapid toate nimicurile de care nu ai nevoie, pe care le foloseşti mai rar sau cu care nu ai nici o legatură sentimentală iar cele pe care le păstrezi, depozitează-le ordonat în dulapuri, organizatoare, cutii sau coşuri interesante. Pentru haine şi pantofi, investeşte în corpurile de mobilier potrivite şi nu le mai lasă să se adune în hol sau pe fotolii.

Accesoriile nepotrivite

Elemente care dau un aspect ieftin locuinţei

Din fericire, sau din păcate, accesoriile au un mare impact asupra atmosferei din locuinţă, ceea ce înseamnă ca ele îţi pot transforma radical spaţiul. Câteva obiecte decorative de calitate, alese cu grijă şi care să se potrivească cu stilul tău vor completa amenajarea şi te vor ajuta să o evidenţiezi mai bine. Totuşi, fereşte-te de tablourile sau posterele ălea din Ikea pe care le vezi peste tot şi alege unele deosebite, care să te reprezinte. Renunţă şi la bibelourile şi mileurile de la bunica, dar şi la diversele statuete şi miniaturi primite de la mătuşi şi vei observa cum brusc amenajarea ta va părea mai stilată. Nici copiile după picturi sau sculpturi celebre nu te ajută prea tare, aşa că îndreaptă-ţi atenţia spre obiecte unicat, cu mai multă personalitate.

Alege stiluri, nu teme

Locuinţa ta trebuie să îţi reflecte eleganţa şi maturitatea şi să arate celor care îţi trec pragul că tocmai au intrat în căminul unui domn. Trebuie să alegi un stil pentru locuinţa ta sau poate chiar combinaţii de stiluri, iar acest stil trebuie să îţi reflecte personalitatea şi stilul de viaţă dar să fie şi funcţional. Totuşi, stilul este diferit de temă, temele fiind pentru adolescent. Mai ştii când toată camera ta arată ca vestiarul echipei preferate de fotbal? Sau ca un altar pentru o anumită trupă sau pilot de curse? Din păcate, acest mod de a decora trebuie să rămână în trecut, însă poţi integra cu eleganţă şi delicateţe şi pasiunile tale în décor, dar fă-o într-un mod elegant. Un poster frumos înrămat poate însufleţi o cameră, însă fereşte-te de exagerări.

Chiar dacă ai investit mult timp şi multă energie în amenajarea locuinţei tale, odată la o perioadă de timp e bine să mai arunci un ochi şi să observi dacă ceva strică atmosfera creată iniţial. Scapă rapid de aceste elemente care îţi pot strica amenajarea şi vei vedea cum totul va căpăta un aer elegant şi matur.