De ce scuipați pe stradă?

Și în parcările subterane, și la metrou, și la intrarea în muzeu, și în parc? De ce scuipați?
M-am întrebat tot timpul dacă e (și) o problemă medicală, pentru că o problemă de educație cu siguranță este. Cu toate astea, n-am îndrăznit să întreb niciun „domn” de ce face asta, pentru că mă tem că întrebarea „Nu vă supărați, de ce scuipați pe stradă?”, va fi urmată de toate lucrurile nepoliticoase pe care mi le spun în gând de fiecare dată când văd o astfel de întâmplare. Majoritatea gândurilor au legatură cu mamele voastre. Mamele voastre știu că faceți asta? Sunt mândre? Flegmați cu sete și când sunteți cu ele pe stradă? Ați participat la un concurs în adolescență , „Cine flegmează mai departe?”, ați pierdut și de atunci tot repetați, că cine știe, poate vă mai întâlniți cu Andrei de la scara 7 si cu Ionuț care era în vizită la mătușa de la etajul 3, și vine momentul revanșei?
Dacă întâmplător, pur întâmplător, în urma concursului- bazat pe măsurători exacte- se stabilea care dintre voi are un penis mai mare, și voi pierdeati, CE FĂCEAȚI? Ce ați fi făcut zilnic, ani la rândul, pregătind momentul revanșei?

Codul Bunelor Maniere spune cam așa: „Nu faceti in vazul lumii operatiuni de aranjare a infatisarii fizice, de genul: stergerea pantofilor de praf, ridicatul pantalonilor, pieptanat, aranjatul ciorapilor, s.a. Aceste lucruri trebuie facute acasa inainte de plecare. Daca chiar aveti o problema de genul celor enumerate mai inainte cautati un loc mai retras.” Așadar, mă gândesc că și în cazul flegmatului se aplică această regulă de bun simț.

Dacă într-adevăr este o problemă medicală o rezolvi într-o batistă, dacă nu mai suportă amânare sau intri la o toaletă, dacă nu, abține-te până acasă, unde poți să te desfășori în voie. Pentru că, sincer, nu cred că vă simțiți mai bărbați când flegmați într-un spațiu public? A fost vreodată o femeie atât de impresionată de acest gest, încât v-a zâmbit cuceritor după ce a văzut pasiunea și dibăcia cu care lipiți scuipatul de asfalt sau de o clădire și v-a lăsat numărul ei de telefon? NU cred.
Am întâlnit campionul la flegmă săptămâna trecută. L-am zărit de la balcon. Conducea un Golf 5 argintiu, avea o freză model 2021, un pulover foarte frumos ( de unde l-o fi luat, că tare mult mi-a plăcut!) și nu mai mult de 30 de ani. A încetinit puțin pe stradă, a calculat traiectoria, viteza vântului, viteza mașinii, greutatea combinației optime între salivă și mucozități (cred ) și a lansat cu măiestrie flegma, fix între două mașini parcate. O execuție demnă de un concurs european!

Dacă aveți copii, și vă întreabă de ce scuipați pe stradă, ce le răspundeți? Sunt sigură că întreabă, pentru că nu toată lumea face asta. Deci nu e ceva normal. Ce vreau să punctez în final, mai ales dacă aveți copii și oameni la care țineți și de sănătatea cărora vă pasă, este următorul lucru: flegma de pe asfalt, a voastra și mai ales a celorlalți participanți la acest sport, ajunge în plămânii copiiilor voștri. Scârboșenia lansată pe stradă de un om care poate vă provoacă silă ajunge în corpul copiiilor voștri. Și în corpul copilului
meu, dar e clar că de el nu vă pasă. Poate vă pasă de ai voștri.

Și încă un lucru, indiferent de context, comportamentul civilizat reprezintă cheia succesului în societate. Felul în care te comporți în fața celorlalți influențează enorm atitudinea pe care o au oamenii față de tine. Astfel, acționând ca un gentleman, nu înseamnă că le faci o favoare altora, ci ție însuți.