De ce e importantă cămara din locuința ta

Ultimul lucru la care te gândeşti atunci când îţi amenajezi locuinţa este cămara, știu. Însă în timp realizezi cât de important este acest spaţiu pentru confortul tău dar şi cât de mult îţi poate îmbunătăţi viaţa. Chiar dacă nu îţi petreci prea mult timp gătind, cămara rămâne un spaţiu vital atunci când încerci să-ţi organizezi mai bine lucrurile. Dacă ai o bucătarie enormă, plină de spaţii destinate depozitării, poate că existenţa unei cămări nu pare esenţială, însă încă o mică încăpere, bine organizată, nu poate fi decât un plus în orice locuinţă.

Ce vezi, foloseşti

De ce e importantă cămara

Ştii că atunci când eşti la dietă ţi se recomandă să ascunzi diverse bunătăţi ca să nu fi tentat? Atunci când vine vorba de cămară, scopul este o organizare eficientă, datorită căreia totul să fie cât mai vizibil şi cât mai la îndemână, astfel încât tu să nu pierzi timp căutând. Şi pentru ca totul să fie vizibil, renunţă la corpurile cu uşi şi optează pentru rafturi. Atunci când ai totul în raza vizuală, nu vei mai fi tentat să cumperi lucruri de care nu ai nevoie şi vei consuma rezervele pe care le ai deja. Din acelaşi motiv, organizatorii profesionişti recomandă să depozitezi totul în borcane, containere şi cutii transparente. 

Câştigă spaţiu

De ce e importantă cămara

Chiar dacă nu eşti un adevărat chef, iar gătitul nu e cea mai mare plăcere, un blat de bucătărie cât mai liber este un avantaj, atât vizual, cât şi funcţional. In general, obiectele care ocupă cel mai mult spaţiu şi electrocasnicele, de care nu prea ai cum să scapi, însă te poţi folosi de spaţiul disponibil în cămară. În funcţie de spaţiul disponibil din cămară, poţi depozita acolo maşina de spălat, maşina de spălat vase, cuptorul cu microunde sau esspresorul. Dacă spaţiul nu este chiar generos, depozitează electrocasnicele mai mici pe rafturile din cămară, mai ales dacă sunt unele pe care le foloseşti mai rar, cum ar fi robotul de bucătărie, blenderul sau slowcookerul.

Foloseşte-te de uşă

De ce e importantă cămara

Chiar dacă debaraua ta nu este cea mai spaţioasă, poţi rezolva această problemă folosindu-te chiar şi de uşă. Că tot se poartă în ultimul timp, pe faţa dinspre bucătărie a uşii cămării poţi lipi un autocolant negru,mat, care se aseamană cu tabla şcolară şi o poţi folosi pentru a-ţi face liste de cumpărături, pentru a nota mesaje sau pentru a ţine evidenţa pentru tot ce ai în cămară. Pe partea din spate a uşii, cea spre cămară, poţi monta rafturi mai mici, suporturi pentru diverse ustensile sau un suport textil care se atârnă cu carlige.

Cămara nu mai este demult doar o peştera în care ne ascundem murăturile, acest spaţiu fiind chiar un aliat de încredere în lupta împotriva dezordinii. Dintre toate încăperile, bucătăria tinde să devină cel mai aglomerat spaţiu însă existenţa unei cămări bine organizate te poate ajuta să ai o casă mai organizată, mai chic dar şi   să devi mai econom.