Dacia Bigster Imagini Brevet, Opel Manta Restomod Și Cresc Vânzările De EV-uri în România

Multă lume se aștepta ca Dacia să schimbe design-ul modelului Bigster și că el urma să nu semene deloc cu conceptul. Din fericire, se pare că varianta de serie a lui Bigster va arăta aproape identic, cu doar mici modificări de design – vezi pozele în video.

Mai vorbim și despre Opel Manta GSe ElektroMOD, un exemplar unicat creat chiar de Opel pentru a sărbători 50 de ani de la lansarea modelului. Manta GSe este complet electric, dar încă are o cutie de viteze manuală cu patru trepte, exact cum avea originalul, chiar dacă mașina e complet regândită din punct de vedere mecanic și tehnologic.

Au fost arătate primele schițe de design și poze teaser cu viitorul mini-SUV electric al celor de la Smart. Va fi construit pe o platformă a gigantului chinez Geely, nu va arăta ca niciun Smart actual și când va debuta în 2023, va fi cel mai mare vehicul care a purtat vreodată sigla Smart.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a publicat cifrele pentru vânzările de mașini, pentru perioada ianuarie – aprilie 2021. Deși per total s-au vândut ceva mai puține mașini decât în aceeași perioadă a anului trecut, ne bucurăm să vedem că vânzările de hibride, hibride plug-in și mașini complet electrice au crescut (cel puțin procentual) foarte mult.