Dacă te tentează Târgurile de Crăciun

Cea mai frumoasă perioadă a anului este acum. Pentru mulți dintre noi, Crăciunul este sărbătoarea sinonimă cu timpul petrecut alături de oamenii pe care îi ținem aproape de inima noastră. Avem tradiția bradului încă de când eram copii, pe cea a colindatului am cam pierdut-o cei drept, însă un lucru rămâne cert. Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare, în toare colțurile lumii. Cum vinul fiert, decorațiunile tematice și frigul sunt semne clare că urmează să vină Moșul, am pregătit o listă cu târgurile de Crăciun din România unde puteți merge împreună cu toată familia.

BUCUREȘTI

Târgul are loc în Piața Constituției și este deschis între orele 10:00 și 22:00. Printre standuri puteți găsi bunătățuri după rețete românești tradiționale, prăjituri home-made sau „ca la mama acasă”, cozonac bineînțeles, marmeladă, gem, dulceață, brânzoaice, polenta sau mămăliguță, cârnați peste cârnați, murături și tot felul de delicii făcute de către gospodarii noștri.

Dacă se întâmplă să aveți și un elf mic pe lângă voi, îl puteți duce să-l vadă pe Moș Crăciun chiar la casa lui, pentru o mică conversație.

CRAIOVA

Pe site-ul oficial al primăriei Craiova putem găsi o sumedenie de evenimente care vor avea loc luna aceasta. Ultimul spectacol se va încheia sâmbătă, 22 decembrie, ora 18.00. Printre numeroasele apariții de pe scenă veți putea vedea ansamblul folcloric Bistrinceana, ori pe Maria Tănase și Steaua Sudului, un spectacol artistic de colinde, și foarte multe concerte cu muzică folk.

IAȘI

Primăria orașului a anunțat că anul acesta ieșenii se vor putea alătura festivalului folcloric „Datini și obiceiuri de iarnă”. Printre activitățile specifice sărbătorilor de iarnă sunt incluse manifestări științifice, culturale, artistice, sportive sau de divertisment. Dar atracția principală din exterior sunt târgurile tradiționale cu produse românești de unde vă puteți aproviziona din abundență. Eu am fost în foarte mulți ani pe Ștefan cel Mare, unde sunt standurile românilor, și vă pot spune cu certitudine că mereu este destul pentru toată lumea.

TIMIȘOARA

În Timișoara, festivalul de iarnă va avea loc în Piața Victoriei, parcarea Modex și Piața Libertății. Peste o sută de standuri sub formă de căsuță vor fi prezente negreșit cu produse tradiționale, iar tonul atmosferei va fi dat de către numeroase spectacole de muzică și dans din folclorul românesc. Pe lângă acestea, veți găsi și ateliere creative, concerte, sau dacă reviziile sunt făcute la timp, de ce să nu mergeți și în carusel.

Acestea sunt doar câteva dintre târgurile de Crăciun la care puteți merge în 2018. Știu că nu le-am inclus pe toate, dar poate aveți sugestii din orașul vostru natal. În cazul ăsta vă aștept comentariile și să vă prindă sărbătorile cu inima împăcată.